Ana Ivanović u školi bez nasilja

Amabasadorka

Ana Ivanović u školi bez nasilja

Tenis -
Proslavljena teniserka je deci govorila o važnosti poštovanja pravila da bi se postigli rezultati i sa njima podelila svoja iskustva

BEOGRAD - Najbolja srpska teniserka i nacionalna ambasadorka UNICEF u Srbiji Ana Ivanović družila se sa učenicima, njihovim roditeljima i nastavnicima iz pet osnovnih škola iz Beograda u okviru programa "Škola bez nasilja".

Ivanović je u Osnovnoj školi Filip Filipović, koja je bila domaćin skupa, bila sa učenicima škola Mihailo Petrović Alas, Svetislav Golubović Mitraljeta, Miroslav Antić i Vasa Čarapić simulirala rad vršnjačkog tima, saopštila je kancelarija UNICEF.

Zajedno su definisali pravila kako bi se smanjilo nasilno ponašanje i promovisale vrednosti u odeljenju - prijateljstvo, solidarnost, iskrenost i razmevanje, stoji u saopštenju.

Proslavljena teniserka je deci govorila o važnosti poštovanja pravila da bi se postigli rezultati i sa njima podelila svoja iskustva.

"Nije lako biti sportista, a u profesionalnom sportu ima mnogo pravila kojih moramo da se pridržavamo. Meni to nije teško, znam zašto ih se pridržavam - jer mi je važno da postignem ono u šta verujem", izjavila je Ivanović.

Isto je i sa nasiljem. Ako verujemo da je drugarstvo najvažnije, da možemo da se dogovorimo oko svega, da svako od nas vredi, da ima i drugih načina da se dokažemo, a ne da nekoga ismejavamo ili maltretiramo - neće nam biti teško da se pridržavamo pravila nenasilja, poručila je Ivanović.

Ona je apelovala da svaki pojedinac, od učenika i roditelja, do nastavnika i celog društva, mora da ulaže trud kako bi nasilje nestalo iz škola.

Ivanović je imenovana za nacionalnu ambasadorku UNICEF u Srbiji 2007. godine i promoviše program "Škola bez nasilja".

Ličnim donacijama omogućila je da se 16 škola u Srbiji uključi u program stvaranja bezbedne i podsticajne sredine za učenje i razvoj dece.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track