ODBRANIO TITULU: Novak novu sezonu otvorio trofejom

Ako se po jutru dan poznaje

ODBRANIO TITULU: Novak novu sezonu otvorio trofejom

Tenis -
Prvi reket sveta nadigrao u finalu egzibicionog turnira u Abu Dabiju španskog tenisera u tri seta
1 / 9

ABU DABI - Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je prvi trofej u novoj sezoni. Srbin je u finalu egzibicionog turnira u Abu Dabiju savladao Nikolasa Almagra sa 2:1 (6:7, 6:3, 6:4).

Almagro je u prvom setu igrao i servirao izuzetno dobro, pa Đoković osim u šestom gemu nije ni imao priliku za brejk. Taj-brek je Novak bolje počeo, stekao je prednost mini-brejka, ali onda je neshvatljivo pao i Almagro je dobivši šest od poslednjih sedam poena, dobio prvi set sa 7:6. Novak je drugi set otvorio brejkom, ali se Španac odmah revanširao. Međutim, Novak je napravio treći uzastopni brejk i priveo set kraju.Treći set, samim tim i meč, rešen je u desetom gemu kada je Novak pri vođstvu 5:4 napravio brejk i odbranio titulu.

S obzirom da turnir ima predznak egzibicionog i ne računa se za ATP, obojica tenisera su, osim odlične igre, prikazali i dosta zabave.

Đoković se seli u Australiju, gde će od ponedeljka zajedno sa Anom Ivanović braniti boje Srbije na Hofman kupu. Srbija u prvom kolu igra protiv Italije.

Iako je turnir u Abu Dabiju revijalnog karaktera, novčana nagrada je daleko od simbolične, obzirom da je Novak pobedom zaradio 250.000 dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track