PROGNOZA: Tipsa ima najveće šanse da sruši Novaka
Foto: REUTERS

Srpsko polufinale

PROGNOZA: Tipsa ima najveće šanse da sruši Novaka

Tenis -
Drugom reketu Srbije daju se najveće šanse da zaustavi prvog tenisera sveta na putu ka trećoj uzastopnoj tituli u Melburnu

Američki sportski portal "Bličer sport" ocenio je da Janko Tipsarević ima najveće šanse da sruši Novaka Đokovića ka putu ka trećoj uzastopnoj titulu na Australijan openu.

Đoković je, prema ocenama portala, najveći favorit za titulu na Melburn parku. Zato je "Bličer sport" ponudio zanimljivu analizu, ko može da ga zaustavi. Iako mnogi veruju da su Endi Marej i Rodžer Federer najbliži tome, Amerikanci veruju da ta "titula" pripada Janku Tipsareviću.

Marej i Federer mogu da se sretnu sa Novakom tek u finalu, i portal tvrdi da je onda najteže dobiti psihički stabilnog Đokovića. Zato se šanse daju drugom reketu Srbije, koji bi sa Đokovićem mogao da se sretne u polufinalu.

Tipsarević je jedan od retkih tenisera u Novakovom delu žreba koji zna kako se pobeđuje najbolji teniser sveta, a kao dobar prijatelj, zna najbolje vrline i mane svog sunarodnika. Tipsa je u dosadašnjih sedam međusobnih mečeva dva puta savladao Novaka, uključujući i pobedu na tvrdoj podlozi 2011. godine.

Kako god bilo, za srpski tenis bi bilo izvanredno da se u polufinalu nađu Novak Đoković sa jedne, i Janko Tipsarević sa druge strane a da pobednik kasnije osvoji titulu na Ozi openu. Ipak, do tog meča obojica moraju da savladaju još po dve prepreke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track