NARKO BANDE PRETE: Nadala čuva 4.000 policajaca
Foto: REUTERS

Ni muva da proleti

NARKO BANDE PRETE: Nadala čuva 4.000 policajaca

Tenis -
Veliko obezbeđenje angažovano zbog bandi koje se svakodnevno međusobno razračunavaju a nedavno su silovali šest turistkinja iz Španije

AKAPULKO - Više od 4.000 policajaca obezbeđivaće Rafaela Nadala i ostale tenisere tokom teniskog tunira u Akapulku koji se održava naredne sedmice.

U Akapulku i okolini vlada visoka stopa kriminala. Pacifička luka je postala najsmrtonosniji grad i lokalna policija godinama se bori da zaustavi rat između narko bandi.

Početkom februara članovi bande su upali u bungalove na plaži i silovali šest španskih turistkinja pošto su prethodno onesposobili sedmoricu muškaraca koji su bili sa njima.

Skoro svakodnevno se na ulicama grada mogu videti obezglavljena tela, što je način na koji bande šalju poruku i zastrašuju rivale.

Obezbeđenje turnira će od srede početi da se raspoređuje, a u organizaciju sigurnosti turnira uključeni su i vojska, mornarica, federalna, državna i lokalna policija, kao i visoki zvaničnici vlade Meksika.

Stadion Mekstenis kapaciteta 7.500 mesta na kome će se održati turnir, kao i hotel Feirmont Prinses biće pod opsadom za vreme trajanja ovog turnira koji počinje 25. februara i traje do 2. marta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track