NOVAK: A sad pravac LA i duel sa Samprasom

Pakuje kofere

NOVAK: A sad pravac LA i duel sa Samprasom

Tenis -
Đoković će posle Dubaija učestvovati na egzibiciji u Los Anđelesu

DUBAI - Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je uživao u Dubaiju, ali da već pakuje kofere za Los Anđeles gde će igrati na egzibicionom turniru na kojem će, između ostalih, učestvovati i njegov dečački uzor Pit Sampras.

Đoković je u finalu turnira savladao Čeha Tomaša Berdiha (7:5,6:3) i osvojio četvrtu titulu u Emiratima.

"Stvarno mi prija Dubai i volim da igram pred ovako sjajnom publikom. Hvala vam svima na divnoj podršci! Ova godina je dobro počela za mene. Sada pakujem torbe i pravac LA jer učestvujem u egzibiciji sa sjajnim igračima kao što su Mardi Fiš, Tomi Has, Džejms Blejk, Pit Sampras i braća Brajan. Zajedničkim snagama ćemo da promovišemo tenis i pokušamo da prikupimo što više novca za nekoliko humanitarnih fondacija, među kojima je i moja fondacija", napisao je Đoković na Fejsbuku.

Egzibicioni turnir u Los Anđelesu biće održan u noći između ponedeljka i utorka po srpskom vremenu. Đoković: Verovao sam da mogu i to je odlučiloĐoković je rekao da je verovao da može do trofeja i da je to na kraju odlučilo ishod finalnog meča protiv Berdiha."Nikada nije lako u finalu za bilo koga od nas. Tomaš je fantastičan teniser i imao sam sreću da ga pobedim. Čekao sam šansu da se vratim u meč, a kada se ukazala ja sam je iskoristio", izjavio je srpski teniser.On je naveo da mu je Berdih pružio priliku pri vođstvu od 4:3. "Tada je promašio lak volej i ja sam to iskoristio. Ipak, u svakom trenutku verovao sam da mogu da se vratim u meč. Mislim da je to presudno, takve stvari na kraju odlučuju pobednika u ovakvim duelima", kazao je Đoković.Svetski broj jedan istakao je da je teško reći šta ga uvek vraća u Dubai i definiše taj turnir."Neverovatan je osećaj biti u Dubaiju i igrati ovde protiv najboljih tenisera sveta. Uživam svaki put kada igram pred ovim divnim ljudima. Nadam se da će turnir iz godine u godnu još više napredovati i postati masters jednog dana", rekao je Đoković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track