MARATONKA: Jelena u drugom kolu Čarlstona

Meč trajao skoro tri sata

MARATONKA: Jelena u drugom kolu Čarlstona

Tenis -
Jankovićeva je u tri seta nadigrala Oudin 6:4, 5:7, 6:4

ČARLSTON - Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Čarlstonu, pošto je na startu takmičenja nadigrala Amerikanku Melani Oudin rezultatom 2:1, po setovima 6:4, 5:7, 6:4.

Meč je trajao skoro tri sata. Ovo je bio treći međusobni duel srpske i američke teniserke, a prvi trijumf Jankovićeve.U meču sa dosta preokreta, Jankovićeva je posle skoro tri sata igre uspela da pobedi i da nastavi seriju dobrih igara sa turnira u Majamiju. Duel je od početka do kraja bio potpuno izjednačen, a Jelena je dobila zahvaljujući zavidnoj koncentraciji u ključnim poenima.Uspela je da spasi čak 17 od 22 brejk šanse, koliko ih je imala Odin, a sama je iskoristila šest od 13 prilika da protivnici oduzme servis.Meč je trajao skoro tri sata, a Jankovićeva je u svom dobro poznatom stilu, sa mnogo brejkova i izgubljenih servisa, spašenih brejk i set lopti, došla do pobede iskoristivši tek petu meč loptu.

Srpkinja će u drugom kolu igrati sa Francuskinjom Karolinom Garsijom, koja je trenutno 138. na WTA listi. Srpska i francuska teniserka igrale su prošle godine u Kuala Lumpuru, a slavila je Jankovićeva 7:6, 4:6, 7:6.WTA turnir u Čarlstonu igra se za nagradni fond od 795.707 dolara.

TOK MEČAJankovićeva je povela 3:1 u trećem setu pošto je iskoristila seriju grešaka svoje protivnice. Srpska teniserka je povela 5:2 u trećem setu i servirala za meč, ali je Oudin smanjila na 5:3. Amerikanka je potom osvojila još jedan gem, ali je Jankovićeva uspela na svoj servis da dođe do pobede.III set

Jelena je napravila seriju grešaka u drugom setu i dozvolila protivnici da dođe do ubedljive prednosti od 4:1. Amerikanka je imala i vođstvo od 5:2, ali je Jelena uspela da spasi dve set lopte i da izjednači na 5:5. Međutim, Amerikanka je osvojila dva uzastopna gema i izjednačila na 1:1 u setovima.

II setObe teniserke su sigurne u prvom setu, trenutno je 3:3. Jankovićeva je povela 5:4 i servira za prvi set. Naša teniserka je uspela da spasi dve brejk lopte i da iskoristi prvu set loptu i ovaj deo meča dobije s 6:4.

I set

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track