SRBI OKUPIRALI BOJSI: Sve za Novaka i tenisere
Foto: Teniski Savez Srbije

Navijači

SRBI OKUPIRALI BOJSI: Sve za Novaka i tenisere

Tenis -
Srbi iz Amerike i Kanade prave sjajnu atmosferu u dvorani

Američki mediji navode da su srpski doseljenici u velikom broju došli da podrže nacionalni tim predvođen najboljim teniserom sveta, Novakom Đokovićem.

"Meni to znači sve, da budem sa Srbima, sunarodnicima, da se osetim kao da sam kod kuće, a nisam otišla skoro deset godina u domovinu", rekla je Svetlana Hansen, koja se 2004. godine preselila u Ajdaho posle udaje za meštanina Bojsija.

U taj grad došli su Srbi iz Kanade, Sijetla, Portlanda i Čikaga, dok je jedna grupa navijača iz Solt Lejk Sitija stigla tek u petak pred meč. Nisu stigli da se prijave za rezervisani smeštaj u hotelu, već su direktno došli u Tako Bel Arenu.

"Oni su veliki ambasadori naše zemlje, Srbija se nekad prikazuje u negativnom svetlu, ali ovi igrači su ono što mi jesmo, i nadam se da smo i mi kao navijači ostavili dobar utisak", rekao je 23-godišnji Lazar Popović.

Najstrpljivijim navijačima se ispunila i želja da upoznaju najboljeg tenisera sveta i dobiju autogram.

"Bili smo strpljivi, nismo hteli da odemo kući bez njegovog potpisa. Lepo je videti da nas je ispoštovao, i dobar je osećaj znati da je najbolji na svetu iz naše zemlje došao u mesto u kom živimo", rekla je Zorica Jokić, kojoj se Novak potpisao na srpsku zastavu i majicu.

U “Tako bel” areni su raštrkani, ali će u subotu uveče ovde biti na jednom mestu. Srbi iz Bojsija spremaju žurku.

"Verujem da će biti ludo. Žurka za nezaborav. Samo još kada bi nam se, bar na pet minuta, pridružili teniseri", sa setom u glasu kaže jedna Marija koja od pre pet godina živi u Bojsiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track