PONOVO TRI SETA: Đoković uprkos bolovima savladao Monaka

Monte Karlo

PONOVO TRI SETA: Đoković uprkos bolovima savladao Monaka

Tenis -
Najbolji srpski teniser reprizirao meč iz prethodnog kola i u tri seta savladao Argentinca za četvrtfinale Monte Karla

MONTE KARLO - Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Monte Karlu pošto je savladao Huana Monaka sa 2:1 (4:6, 6:2, 6:2).

Srpski teniser će u četvrtfinalu igrati protiv Finca Jarka Nieminena. On je u osmini finala pobedio Argentinca Huana Martina del Potra s 2:1 u setovima. Srbin i Finac igrali su četiri meča u karijeri, a Novak vodi 3:1 u pobedama.

BIla je to repriza meča iz prethodnog kola protiv Mihaila Južnog. Đoković je izgubio prvi set, a potom preokrenuo meč u svoju korist.

Nekoliko puta u toku meča Đoković je bolnim grimasa pratio pogled ka povređenom desnom zglobu. Između prvog i drugog seta je zatražio i medicinski tajm-aut, ali je nastavio meč i stigao do pobede.

Argentinac je u prvom setu nadigrao Đokovića, pošto je dvaput uspeo da mu oduzme servis, dok je Đoković samo jednom uzvratio, pa je tako Monako priveo taj deo igre u svoju korist.

Đoković je na početku drugog seta odmah oduzeo servis Monaku, koji je potom uzvratio brejkom, ali je Đoković od rezultata 3:2, dobio sve gemove, a od toga dva na servis Argnetinca.

U trećem setu, Đoković je dvaput napravio brejk, pa je tako došao do rezultata 5:1 i servirao za plasman u četvrtfinale, ali je Monako uspeo da oduzme servis i ostane u igri.

Đoković je u narednom gemu na servis Argentinca uspeo da dođe do meč lopte, koju je i iskoristio i okončao meč.

NOVAK ĐOKOVIĆ - HUAN MONAKO 2:1 (4:6, 6:2, 6:2)

TOK MEČA

6:2 - Gotovo! Đoković pravi novi brejk za pobedu i četvrtfinale!5:2 - Servirao je Đoković za pobedu, ali je odigrao najgori meč od početka meča i dozvolio Monaku da vrati jedan brejk.5:1 - To je taj Novak Đoković! Sjajan gem za srpskog asa i drugi brejk u setu za korak od pobede.4:1 - Dugačak i uzbudljiv gem pripao je Đokoviću. Srpski teniser zadržao je brejk prednosti.3:1 - Monako uzima prvi gem u trećem setu.3:0 - Preslikani početak drugog seta, Novak vezuje tri gema.2:0 - Brejk za Đokovića! Kao i na startu drugog seta, srpski teniser oduzima servis protivniku. Bekendom je Đoković poslao lopticu u noge Monaku.1:0 - Dobar početak Đokovića, osvojio je svoj servis.

3. SET

6:2 - Treći brejk Đokovića u drugom setu i izjednačenje u meču na 1:1. Kao i u prethodnom meču protiv Južnog igraće treći set.5:2 - Bez većeg napora i bez izgubljenog poena Đoković stiže nadomak drugog seta.4:2 - Novi brejk Đokovića! Kako je izgubio prethodni gem na svoj servis, tako je uzeo naredni.3:2 - Argentinac vraća brejk zaostatka, Đoković je delovao kao da je bez snage u ovom gemu.3:1 - Monako prekida niz srpskog tenisera.3:0 - Mogao je srpski teniser i ranije da završi treći gem u ovom setu, pošto je imao 40.15, ali je uporni Monako uspeo da stigne do izjednačenja. Ipak, sjajna dva napada Đokovića i treći uzastopni gem je upisan na njegov konto.2:0 - Sa nulom Đoković osvaja servis Monaka i pravi brejk za 2:0.1:0 - Tri vinera Đokovića i vođstvo na početku drugog seta.

2. SET

Đoković je po završetku prvog seta zatražio medicinski tajm-aut. Posle konsultacija je nastavio meč.

4:6 - Nije uspeo Đoković po drugi put da vrati brejk, Monako osvaja prvi set. Bilo je vidljivo u par navrata da se Novak ne oseća najbolje. Bolne grimase pratile su pogled ka povređenom zglobu. Đoković je napravio 21 neiznuđenu grešku u ovoj setu što je jedan od glavnih razloga gubitka seta.4:5 - Tek što je vratio brejk, Novak ga je ponovo izgubio. Loše je odservirao i napravio dve neiznuđene greške.4:4 - Đoković vraća brejk u pravom trenutku i stiže do izjednačenja u prvom setu.3:4 - Novak odlično finišira gem i posle 30:30 sa dva poena i forhend vinerom stiže do trećeg osvojenog gema.2:4 - Monako osvaja svoj servis bez većih problema.2:3 - Lak gem za Đokovića, as servisom završava i smanjuje rezultat.1:3 - Monako je potvrdio brejk, mada je Novak bio na dve loptice od brejka. Međutim, više plaši bolna grimasa Đokovića po završetku gema i pogled ka desnom zglobu koji je povredio tokom Dejvis kup meča.1:2 - Prvi brejk na meču, nažalost osvaja ga Monako. Argentinac je iskoristio treću brejk loptu.1:1 - Oprezan početak sa obe strane, Novak ne rizikuje previše na startu meča.1:0 - Duži gem na startu meča pripao je teniseru koji je servirao - Novaku Đokoviću. Monako je poznat kao igrač koji voli dužu razmenu udaraca, a to je bilo očigledno u ovom gemu.

1. SET

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track