NOVAK: Veliki sam milanista

O svemu po malo

NOVAK: Veliki sam milanista

Tenis -
Voleo bih da Milan vrati Ibrahimovića, poručio je Đoković

RIM - Najbolji svetski teniser Novak Đoković, rekao je da Endija Mareja i Rafaela Nadala smatra najvećim rivalima u budućnosti, ali i da nije bio potpuno spreman za nastup u Madridu gde je poražen od Bugarina Dimitrova.

Novak je u opširnom intervjuu za list "Gazeta delo sport" govorio i o fudbalu, Milanu..., ali prvo o tenisu.

"Nisam još potpuno spreman, ali je situacija iz dana u dan sve bolja. Povredio sam se na meču Dejvis kupa, ali sam ponosan na sebe što sam i pored toga pobedio u Monte Karlu. To mi je jedan od omiljenih turnira, igra se u mestu u kojem živim i gde se osećam kao kod kuće, tako da sam našao ekstra motivaciju da se oporavim. Pobedio sam Nadala i posle toga nisam uzeo reket 12 dana, sve do dva dana pred turnir u Madridu, tako da nisam znao da li da idem tamo. Igrao sam jer volim da se takmičim, ali ipak nisam bio najspremniji. Naišao sam na protivnika u Dimitrovu koji je bio inspirisan i zaslužio je da me pobedi ", izjavio je Novak u opširnom intervju za “Gazetu delo Sport”.

Novak je govorio o ciljevima ove sezone.

"Moj cilj je Rolan Garos. Ali ne smem da razmišljam mnogo unapred, treba ostati fokusiran na Rim, koji mi se dopada, jer osećam da ovde imam jaku podršku. Voleo bih da ovde odigram najbolji mogući tenis, imam veliki motiv da napravim odličan rezultat", rekao je Đoković.

Đoković je još dodao da Mareja i Nadala smatra najvećim rivalima u budućnosti, ali je podvukao da je rano za otpisivanje Federera.

"Ja volim ofanzivan tenis, ali danas morate da igrate i odbranu i da se brzo transformišete. Mislim da je to kvalitet, koji izdvaja nas četvoricu od drugih.

Neizbežna tema je bila i fudbal, odnosno Milan, čiji je navijač.

"Ja sam fan Milana, roso-ner. Imam mnogo poštovanja prema Baloteliju koji je veoma dobar. I on i ja smo uspešni u sportovima koji se mnogo razlikuju. Nisam ga upoznao. Bilo je dobro dok je za Milan igrao Ibrahimović, nadam se da će se vratiti, sa Boatengom, to bi bio super tandem", poručio je Đoković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track