NOVAK EKSPRES: Đoković počistio Dolgopolova!

Masters u Rimu

NOVAK EKSPRES: Đoković počistio Dolgopolova!

Tenis -
Najbolji teniser sveta Novak Đoković nakon sat vremena igre plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Rimu
1 / 4

RIM - Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Masters turnira u Rimu, nakon što je u trećem kolu ubedljivo savladao ukrajinskog tenisera Aleksandra Dolgopolova rezultatom 2:0 u setovima (6:1,6:4).

Đoković je prosto pregazio Dolgopolova u prvom setu, da bi u drugom dozvolio sebi da malo popusti pritisak na "papucici gasa" i na kraju iskoristi drugu mec loptu.Đoković je posle 1:1 na startu meča naglo "ubacio u brzinu", počeo da zasipa Dolgopolova asovima i vinerima i dok se Ukrajinac "osvestio" od tog nokdauna, već je bilo 1:0 za Đokovića.Srpski teniser je u drugom setu samo držao rastojanje od jednog brejka i na kraju elegantno priveo meč kraju.

Srpski teniser će u četvrtfinalu igrati protiv Tomaša Berdiha iz Češke, koji je u osmini finala savladao Južnoafrikanca Kevina Andersona.

Tok meča:

I set

Nakon izgubljenog poena na startu prvog seta, Novak je napravio niz od četiri vezana poena i došao do prednosti (1:0). Već u drugom gemu Đoković je imao prvu priliku za brejk, međutim, Ukrajinac je uspeo da se izvuče iz neugodne situacije i izjednači na (1:1).Usledio je novi servis gem koji Novak osvaja bez većih problema, a zatim i nove prilike za brejk. Đoković je napao servis protivnika i brzo došao do brejk lopte koju sigurno koristi za prednost (3:1).

Dolgopolov je imao priliku da vrati brejk u petom gemu, međutim, Novak uspeo da se izvuče iz neugodne situacije. Do kraja prvog seta srpski teniser je napravio još jedan brejk, a zatim u sedmom gemu sa dva vezana asa nakon pola sata igre osvojio set (6:1).

II set

Đoković je na najbolji mogući način otvorio drugi set. Odmah je napao servis protivnika i ekspresno stigao do brejka na startu seta. Usledio je brz servis gem Novaka za potvrdu prednosti (2:0).

Dolgopolov je uspeo da da prekine seriju srpskog tenisera od sedam osvojenih gemova u nizu. Osvojio je treći gem i smanjio prednost Novaka na 2:1.

U šestom gemu ukrajinski teniser je nakon dva sjajna drop šota stigao do prilike za brejk, međutim novak je uspeo da se odbrani i osvoji gem (4:2).

Do kraja meča Novak je rutinski sačuvao rano stečenu prednost i zasluženo izborio plasman u četvrtfinale.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track