IDEMO: Vimbldone, čuvaj se moćne Srbije!
Foto: Reuter

Zelena trava danas u Londonu počinje najprestižniji grend slem turnir na svetu

IDEMO: Vimbldone, čuvaj se moćne Srbije!

Tenis -
Šestoro naših tenisera danas na terenu, najbolji igrač sveta Novak Đoković put ka tituli na najvećem svetskom turniru počinje sutra

Misija „osvajanje Vimbldona“, 127. put.Najveći teniski turnir na svetu, treći grend slem u sezoni, onaj na čuvenoj vimbldonskoj travi počinje danas, a čak šestoro naših tenisera na terene će već prvog dana. Prvi predstavnik srpske delegacije biće Ana Ivanović, koja sa Francuskinjom Viržini Razano otvara teren broj dva. Za njom će redom Vesna Dolonc, koja ima najteži zadatak u prvom kolu, pošto će joj s druge strane mreže na terenu broj četiri biti Belgijanka Janina Vikmajer. Ovaj meč pratiće i Jelena Janković jer je pobednica tog duela čeka u drugom kolu, pod uslovom da na terenu broj 12 pobedi domaću teniserku Džoanu Kontu. Poslednja u ženskoj konkurenciji što se Srbije tiče će Bojana Jovanovski, koja će na osmom terenu igrati sa Hrvaticom Ajlom Tomljanović.Najzanimljiviji duel dana za ovdašnju publiku odigraće Janko Tipsarević i Viktor Troicki, koje je žreb spojio već na startu. Srpski dvojac odmeriće snage na trećem terenu, a njihov meč je treći po rasporedu.

Vatromet podseća na bombeNajbolji svetski teniser Novak Đoković u intervjuu za Dejli mejl još jednom se prisetio 1999. godine i NATO bombardovanja Srbije:- Kada sam čuo vatromet, vratio mi se neprijatan osećaj kada sam se budio svake noći. Ne bih nikome poželeo da prolazi kroz to. Paradoksalno je što imam i lepe uspomene - škole nisu radile, pa sam samo igrao tenis. Dešavalo se da nekada u kući nismo imali ni 100 dolara, ali roditelji nikada nisu dozvolili da budem gladan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track