Đoković nominovan za dve ESPY nagrade!
Foto: REUTERS

Đoković nominovan za dve ESPY nagrade!

Tenis -
Pobednika će odlučiti onlajn glasanje na sajtu , a Đoković je nominovan u kategorijama najbolji teniser, gde su među nominovanima još Rodžer Federer, Endi Marej i Rafael Nadal

BEOGRAD - Najbolji teniser sveta Novak Đoković nominovan je u dve kategorije za osvajanje prestižne sportske ESPY nagrade, za ostvarena sportska dostignuća u prošloj kalendarskoj godini.

Pobednika će odlučiti onlajn glasanje na sajtu , a Đoković je nominovan u kategorijama najbolji teniser, gde su među nominovanima još Rodžer Federer, Endi Marej i Rafael Nadal, i najbolji internacionalni sportista, gde su među nominovanima još i sprinter Usain Bolt, fudbaleri Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo, kao i bokser Huan Manuel Markez.

Glasanje će trajati do srede, 17. jula.

Đoković je fantastičnu 2012. godinu završio na prvoj poziciji na svetu, a prethodno je osvojio šest trofeja - Australijen Open, Masters turnire u Majamiju, Torontu, Šangaju i Londonu, kao i ATP turnir u Pekingu. Igrao je u finalu Rolan Garosa, US Opena, Mastersa u Monte Karlu, Rimu i Sinsinatiju.

Odigrao je 87 mečeva, od kojih je dobio 75.

Ovo je 21. po redu dodela ESPY nagrada, a biće održana 17. jula u Los Anđelesu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track