STOPAMA SLAVNIH: Kenijcima uzor naši teniski asovi

Šljaka na kojoj je nekad bila Ana Ivanović

STOPAMA SLAVNIH: Kenijcima uzor naši teniski asovi

Tenis -
Uče od najboljih Deca iz Najrobija uče prve lekcije na terenima Teniskog kluba Kikinda

Hoće da budu dobri kao Nole!Na terenima Teniskog kluba Kikinda, na kojima su svojevremeno igrali Ana Ivanović i selektor naše Dejvis kup reprezentacije Bogdan Obradović, ovih dana neumorno treniraju četvorica supertalentovanih mladih igrača iz Kenije.Zaslužan i TSVSa Crnog kontinenta usred vojvođanske ravnice oni su se obreli zahvaljujući proletos uspostavljenoj saradnji između kikindskog kluba i teniskog kluba iz Najrobija. Za to što su iz Kenije došli u našu zemlju zaslužan je teniski trener iz Kikinde Kristijan Dore, koji je nekoliko godina živeo i radio u ovoj velikoj afričkoj zemlji.- Velike zasluge pripadaju i sekretaru TS Vojvodine Dušanu Milojkoviću. Ova saradnja je ostvarena da bismo teniski edukovali buduće kenijske asove jer oni nemaju kvalitetne stručnjake i turnire na kojima igrači ovog uzrasta mogu da se nadmeću. Sa dvonedeljnih priprema koje se završavaju ovog vikenda odlaze prepuni pozitivnih utisaka - kaže Dore i dodaje:- Imponuje im što, uz našu stručnu pomoć i sa svojim srpskih vršnjacima, mogu da treniraju na terenima na kojima su svojevremeno igrali Ana Ivanović i Bogdan Obradović. Naravno, idol im je Novak Đoković. Najviše su se radovali poseti Noletovoj teniskoj akademiji.Nole idolVlasnik i trener „Ejs tenis akademi“ iz Najrobija Arun Balaraman, inače bivši reprezentativac te zemlje, kaže za Kurir da su na svakom koraku nailazili na predusretljivost domaćina.- Vi ste velika sportska nacija. U Srbiji je tenis na visokom nivou. Ovde u Kikindi imamo fantastične uslove. Sledećeg puta naša teniska ekspedicija biće mnogobrojnija. Naravno, u Keniji su srpski igrači veoma popularni. Novak Đoković je bez premca, mada se meni lično najviše sviđa Ana Ivanović - priznaje Balaraman.

Budući šampioni... Teniseri iz Kenije
Budući šampioni... Teniseri iz Kenije

I plivači vole KikinduVeć nekoliko godina u Kikindu na pripreme dolaze i kenijski plivači. Presudila je njihova želja da upoznaju zemlju i rodni grad svog trenera Kikinđanke Slavice Latinović. Ovih dana na bazenima SC Jezero vredno trenira devetoro mladih iz ove afričke zemlje.

Prvak Kenije očaran SrbijomOd četvorice Kenijaca starih između osam i 11 godina najviše se očekuje od Kijana Šaa (11), kojeg 29. avgusta očekuje ITF turnir u Maroku. Kijan je prvak Kenije do 12 godina i jedan od najboljih igrača istočne Afrike:- Srbija i Kikinda mi se veoma sviđaju. Od vaših trenera sam mnogo naučio. Jedva čekam ponovo da dođem - kaže Kijan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track