ĐOKOVIĆ: Inspiriše me kad igram za Srbiju!
Foto: Tanjug

Najbolji teniser sveta priznao

ĐOKOVIĆ: Inspiriše me kad igram za Srbiju!

Tenis -
Novak je doneo prvi poen Srbiji pobedom od 3:0 nad Pospišilom

BEOGRAD - Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je posle pobede nad Vasekom Pospišilom da ga igranje za reprezentaciju Srbije inspiriše i daje dodatnu energiju.Đoković je savladao Pospišila sa 6:2, 6:0, 6:4 i doneo Srbiji vođstvo od 1:0 u pobedama protiv Kanade u polufinalu Svetske grupe Dejvis kupa."Igranje za zemlju me inspiriše i daje dodatnu snagu. Monogo sam svežiji nego pre tri - četiri godine kada sam dolazio da igram za reprezentaciju. Zadovoljan sam jer sam doneo vođstvo Srbiji. Terao sam Pospišila da napravi potez viš i to se ispostavilo kao dobra taktika, jer je dosta grešio", rekao je Đoković posle meča.On je dodao da Janku Tipsareviću neće biti nimalo lako u duelu sa Milošem Raonićem."Raonić je bolji server, ali slabije se kreće. Međutim, ne bi trebalo nikoga da potcenimo, jer ovo je polufinale Dejvis kupa. Hvala publici koja je došla, pozivam navijače da još više popune Arenu. Nama je puno srce kada su tribine ispunjene, jer ovo takmičenje se razlikuje od bilo kog turnira i mi se ponosimo kada igramo za našu zemlju", poručio je Đoković.

Pospišil: Đoković mi nije dao šanseKanadski teniser Vasek Pospišil izjavio je danas da nije imao šanse protiv Novaka Đokovića u prvom meču polufinala Dejvis kupa.

"Novak je očigledno sa razlogom prvi teniser sveta, želeo sam da odigram najbolje, ali kada sam pretrpeo prvi brejk, prosto sam se uspaničio. Novak mi nije dao šanse da nađem svoj ritam", rekao je Pospišil.

On je dodao da se osećao kao da nije u svojoj koži i da ovaj poraz za njega predstavlja dragoceno iskustvo za budućnost.

"Kada igrate sa teniserom koji igra tako dobro i brzo, onda morate da prihvatitet tu činjenicu. Novak je igrao fenomenalno, bez greške i prosto mi nije dao mogućnost da iznenadim", rekao je Pospišil.

Kanadski teniser je istakao da je optimista uoči dubl meča koji će se odigrati drugog dana u Beogradskoj areni.

"Nisam zadovoljan svojim izdanjem, ali mislim da imam vremena da se priprepmim i oporavim za dubl i nadam se pobedi", zaključio je Pospišil.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track