NOVAK PREGAZIO RAONIĆA: Sve je u Jankovim rukama!
Foto: Tanjug

Dejvis kup

NOVAK PREGAZIO RAONIĆA: Sve je u Jankovim rukama!

Tenis -
Najbolji teniser sveta ekspresno je doneo izjednačenje Srbiji

BEOGRAD - Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, ubedljivo je savladao kanadskog tenisera Miloša Raonića i tako doneo Srbiji izjednačenje u polufinalu Dejvis kupa (2:2).

Novak je posle nešto više od dva sata igre pobedio Raonića rezultatom 3:0 u setovima (7:6, 6:2, 6:2).Za potpuni preokret i plasman u veliko finale Dejvis kupa boriće se Janko Tipsarević, koji odlučujući peti meč polufinala igra protiv Vaseka Pospišila.

Novak se nakon trijumfa zahvalio publici na sjajnoj podršci i zamolio navijače da ostanu u Areni kako bi pomogli Janku da ostvari važan trijumf.

"Fantastična podrška, fantastičan meč, na krilima vaše podrške sam uspeo da pobedim. Kanadska ekipa je izuzetno kvalitetna. Ja vas molim da svi ostanete, da pružimo podršku Janku i uđemo u finale", rekao je Novak nakon meča

Pobednik ovog polufinala igraće protiv Češke u finalu Dejvis kupa.

Tok meča:

I set (7:6 za Đokovića)

Novak je as udarcem otvorio meč. Raonić je uspeo da osvoji dva poena u nizu za 15:30, ali srpski teniser nije dozvolio Kanađaninu da dođe do prilike za brejk. Dobro je odservirao za 1:0.

U naredna dva gema oba tenisera su fantastično servirala, i Raonić i Đoković su osvojili svoje servis gemove bez izgubljenog poena (2:1).

U četvrtom gemu viđena je prava drama na terenu, čak šest izjednačenja. Raonić je bio u velikim problemima kada ne ubaci prvi servis, Novak je zahvaljujući velikoj borbenosti stigao do brejk lopte, ali je na drugi servis Miloša poslao loptu u mrežu. Kanađanin je uspeo da se izvuče iz neugodne situacije i izjednači rezultat (2:2).

Srpski teniser je naredni gem osvojio bez većih problema, prepustio je Raoniću samo jedan poen. U šestom gemu Novak je ponovo napao servis Raonića i brzo stigao do 15:30. Kanađanin je zatim napravio duplu servis grešku i poklonio Novaku dve brejk lopte. Ovaj put Nole je iskoristio šansu za 4:2.

Đoković nije uspeo da materijalizuje prednost, odmah je dozvolio Raoniću da vrati brejk. Srpski teniser je napravio nekoliko grešaka i praktično poklonio Kanađaninu dve vezane prilike za brejk, ovaj je iskoristio prvu i smanjio zaostatak (4:3).

Do kraja seta oba tenisera su sačuvala svoj servis, pa je odluka pala u taj brejku. Nole je odlično otvorio odlučujući gem. Osvojio je uvodni poen, a zatim napravio dva mini brejka za 3:0. Srpski teniser je nastavio da melje protivnika u nastavku taj brejka. Usledila su dva prelepa poena za ubedljivih 5:0. Do kraja taj brejka Novak je prepustio Raoniću samo jedan poen (7:1).

II set (6:2 za Đokovića)

Srpski teniser je već u prvom gemu drugog seta napao servis Raonića. Novak je došao do prilike za brejk, međutim, kanadski teniser je uspeo da se izvuče iz neugodne situacije i povede sa 1:0.

Đoković je sjajno odigrao drugi gem, srpski teniser bez izgubljenog poena dolazi do izjednačenja (1:1).

Novak je nastavio da vrši pritisak na servis Raonića. Ponovo je izborio priliku za brejk. Prvu nije iskoristio, ali nešto kasnije usledila je nova šansa koju naš teniser uspešno realizuje za brejk u drugom setu (2:1).

Posle velike borbe Đoković je teškom mukom uspeo da materijalizuje prednost. Imao je Raonić 0:40, tri vezane brejk lopte, ali je Novak po ko zna koji put pokazao zašto je najbolji teniser sveta. Uspeo je da se izvuče iz teške situacije i osvoji gem za 3:1 u drugom setu.

U sedmom gemu Novak još jednom oduzeo servis kanadskom teniseru. Došao je do dve vezane prilike za brejk, drugu je iskoristio za ubedljivih 5:2 u drugom setu. U narednom gemu srpski teniser je bez većih problema osvojio svoj servis gem za velikih 2:0 u setovima (6:2).

III set (6:2 za Đokovića)

Novak je u sjajnom ritmu nastavio da igra i u trećem setu. Odmah je fantastičnim poenima stigao do tri vezane brejk lopte. Treću je iskoristio i brzo stigao do prednosti. U narednom gemu je bez izgubljenog poena potvrdio brejk za 2:0.

Srpski teniser je nastavio da melje protivnika na terenu. Ponovo je Novak izvršio pritisak na servis kanadskog tenisera i usledio je novi brejk, a ubrzo zatim i ubedljivih 4:0.

Raonić je u šestom gemu uspeo da vrati jedan brejk, međutim, furiozni Nole je već u narednom ponovo oduzeo servis Kanađaninu, a zatim bez izgubljenog poena osvojio set za konačnih 3:0 i izjednačenje u polufinalu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track