(KURIR TV) MOĆNI VIKTOR: Troicki počistio Karenja Bustu i doveo Srbiju na korak od polufinala
Foto: AP

Naši teniseri vode 2:0 protiv Španije

(KURIR TV) MOĆNI VIKTOR: Troicki počistio Karenja Bustu i doveo Srbiju na korak od polufinala

Tenis -

Viktor Troicki pobedio je Pabla Karenja Bustu 3:0 (6:3, 6:4, 6:3) u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić", pa je Srbija povela 2:0 protiv Španije u četvrtfinalu Svetske grupe Dejvis kupa.

Ranije danas Novak Đoković je, takođe bez izgubljenog seta, savladao Alberta Ramosa Vinjolasa.

Srbija bi do trećeg poena i plasmana u polufinale mogla već u subotu kada se sastaju dublovi (16 sati) Zimonjić/Troicki i Lopez/Munar.

Pobednik duela u Beogradu u polufinalu će se sastati sa boljim iz meča Francuska - Velika Britanija, u kome "trikolori" vode 2:0.

Troicki je odigrao možda i najbolji meč u svojoj reprezentativnoj karijeri, tokom koje je zabeležio 17 pobeda. Odlično je servirao, bio agresivan, dobro koristio brejk lopte... Karenjo Busta nije imao šanse protiv tako raspoloženog rivala.

Bio je to njihov prvi duel, a dobio ga je 39. igrač sveta iako je s druge strane mreže bio 20 mesta bolje rangirani teniser.

Troicki je u prvom setu bio prilično siguran na svoj servis, da bi do jedinog brejka došao osmom gemu. On je potom na svoj servis imao dosta problema, Karenjo Busta je pritiskao na servis srpskog tenisera, ali ništa više od tri djusa nije uspeo, pa je 39. teniser sveta posle 32 minuta poveo sa 1:0 u setovima.

Troicki je na početku drugog seta bio izuzetno siguran na svojim servisima, kao i Španac, ali je došlo do pada koncentracije kod Karenja-Buste, što je Viktor iskoristio i u sedmom gemu mu oduzeo servis.On je stečenu prednost sačuvao do kraja, iako je Karenjo Busta u narednom gemu imao tri vezane brejk lopte, ali ih nije iskoristio.

Na početku trećeg seta Troicki je odmah oduzeo servis Špancu, a potom je bez izgubljenog poena osvojio svoj gem i poveo s 2:0.U istom ritmu je nastavio Troicki, bio je siguran na svojim servisima, dok je s druge strane bio prilično agresivan na servise rivala, što mu je i u devetom gemu donelo rezultat, pa je tako posle sat i 47 minuta igre došao do trijumfa.

"Ispunio sam sve što sam želeo protiv ovakvog protivnika i slažem se sa ocenom da mi je ovo bila možda i najbolja igra u Dejvis kupu. Drago mi je da već posle prvog dana imamo dva poena, jednom nogom smo već u polufinalu, ali daleko od toga da je sve gotovo", izjavio je Troicki za RTS i zahvalio se publici.

On se osvrnuo na sutrašnji dubl u kome će igrati u paru sa Zimonjićem.

"Spreman sam... Španci nisu poznati kao dubl igrači, ali ove sezone igraju odlično", dodao je Viktor Troicki.

Selektor - igrač Nenad Zimonjić je rekao:

"Daleko od toga da su današnji mečevi bili laki, ali naši igrači su sjajno odigrali"

TOK MEČA:

Treći set:

6:3 - BREJK! KRAJ!

5:3 - Troicki razbija!

4:3 - Sada se igra "gem za gem"...

4:2 - I još jedan Viktorov gem sa nulom!

3:2 - Karenjo Busta se ne predaje... Ipak, i dalje ima brejk zaostatka.

3:1 - Troicki ponovo dobija gem na svoj servis bez izgubljenog poena.

2:1 - Španac se upisao u trećem setu.

2:0 - Viktor je sa nulom potvrdio brejk.

1:0 - BREJK! Troicki je oduzeo servis Špancu na startu trećeg seta. Imao je Karenjo Busta 40:15, ali je Srbin napravio preokret, došao do dve brejk lopte i iskoristio drugu.

Foto: AP
Foto: AP

Drugi set:

6:4 - DOMINACIJA VIKTORA! Lako je dobio ovaj gem, samim tim i drugi set.

5:4 - Troicki je propustio dve brejk lopte, odnosno set lopte, Španac je dobio gem, pa će Viktor u sledećem servirati za drugi set.

18:46 - Karenjo Busta se dugo bunio kod sudije zbog zvižduka s tribina, a onda se selektor Zimonjić obratio publici s molbom da ne vređa gostujućeg igrača.

5:3 - SJAJNI VIKTOR! Bilo je 0:40, Srbin se prvi put na meču suočio s brejk loptama, i to tri vezane, a onda je osvojio pet uzastopnih poena, najviše zahvaljujući odličnim servisima i dobroj igri na mreži.

4:3 - BREJK! Nije srpski teniser iskoristio šansu u prošlom gemu na servis rivala, ali jeste sad. U ovom gemu je realizovao drugu brejk loptu, "probio" je Španca na mreži i digao publiku u "Pioniru" na noge.

3:3 - Troicki odlično servira...

2:3 - Viktor propušta šansu! Imao je brejk loptu, ali se Karenjo Busta izvukao i uzeo gem.

2:2 - Troicki je četvrtim asom završio servis gem u kojem je delovao vrlo sigurno.

1:2 - Španac je podigao nivo igre posle pada u završnici prvog seta.

1:1 - Srpski teniser je dobio servis gem bez izgubljenog poena.

0:1 - Španac je odigrao dobar gem, iako je Viktor pokušavao da vrši pritisak.

Foto: AP
Foto: AP

Drugi set

6:3 - Viktor je iskoristio treću set loptu. Nije ga služio prvi servis, a čim je proradio, Troicki je vezao dva poena i završio set posle 32 minuta igre.

5:3 - BREJK! Troicki je iskoristio seriju grešaka rivala i došao do prvog brejka na meču. Realizovao je prvu brejk loptu, posle najduže razmene u dosadašnjem toku duela, koju je završio odličnim napadom.

4:3 - Nastavlja se u istom ritmu. Viktor je izgubio samo poen u ovom gemu na svoj servis. I dalje nema brejk lopti.

3:3 - Ušlo se u mirniji deo seta, serveri su sigurni...

3:2 - Najlakši gem za Troickog do sada.

2:2 - Karenjo Busta nije se ni oznojio da stigne do izjednačenja.

2:1 - Gledamo dobar tenis. Troicki je izgubio dva poena, ali je dobio gem sa znatno manje problema nego prvi.

1:1 - Bilo je 0:30, ali je Karenjo Busta onda ušao u ritam. Na 30:30 kada se činilo da srpski teniser ima dobijen poen, Španac je spektakularno, udarcem kroz noge sa osnovne linije, lobovao Srbina i pogodio liniju! Kasnije je odservirao prvi as za svoj prvi gem.

1:0 - Nije lako Troicki dobio uvodni gem. Međutim, na 40:40 Španac je napravio grešku, a zatim je Viktor odlično odservirao i lakim forhendom dobio gem.

17:37 - Meč je počeo. Prvi servira Troicki.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track