BRUKA I SRAMOTA! Trostruka šampionka odustala iz OČAJA: Neverovatno šta Japanci nisu dozvolili SLEPOJ i GLUVOJ osobi! SUROVO!
Foto: Profimedia

TOKIO 2020

BRUKA I SRAMOTA! Trostruka šampionka odustala iz OČAJA: Neverovatno šta Japanci nisu dozvolili SLEPOJ i GLUVOJ osobi! SUROVO!

Tokyo 2020 -

Američka paraolimpijka Rebeka Majers odustala je od učešća na Paraolimpijskim igrama u Tokiju jer je od strane organizatora takmičenja odbijen njen zahtev da povede majku koja je pazi jer je gluva i slepa

Amerikanka je trebalo je da bude jedna od većih zvezda na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, međutim, organizatori takmičenja odbili su njen zahtev da povede majku.

Američka plivačica je u Riju osvojila tri zlatne medelja (100m delfin, 400m slobodno i 200m mešovito), a vlasnica je ukupno sedam odličja.

Ljuta sam, razočarana i pre svega tužna jer neću predstavljati državu. Paraolimpijski komitet odbio moj razuman zahtev, pošto sam gluva i slepa, kako bih mogla da se takmičim u Tokiju, govoreći mi da mi nije potreban pazitelj 'kom verujem' jer će biti osoblje koje će mi biti na raspolaganju, kao i 33 ostalih plivača. U 2021. godini kao invalid i dalje treba da se borim za svoja prava? Pričam u ime budućih generacija kako ne bi morali da osete ovaj bol kroz koji ja prolazim na svojoj koži. Dosta je dosta“. napisala je Majers i saopštenju.

Situacija u Tokiju takva je zbog virusa korona, tokom turnira na snazi će biti vanredno stanje, a zabrana da se povede još jedna osoba uz sebe je samo jedna od mnogih mera.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track