NOVI SKANDALU TOKIJU: Majkama zabranjeno da povedu BEBE na Olimpijske igre!
Foto: EPA

TOKIO 2020

NOVI SKANDALU TOKIJU: Majkama zabranjeno da povedu BEBE na Olimpijske igre!

Tokyo 2020 -

Kapiten španskog olimpijskog tima u sinhronom plivanju Ona Karbonelj požalila se danas na "drastične mere" organizatora, koje su joj onemogućile da dovede svoju bebu na Igre u Tokio.

"Morala sam da ostavim svog 11-mesečnog sina, uprkos najavama da bi mi, sportisti, mogli da putujemo na Igre u pratnji naše male dece", napisala je ona na Instagramu.

Karbonelj je navela da su je organizatori obavestili o merama zbog kojih je morala da putuje bez svog sina.

"Nakon što sam dobila bezbroj poruka podrške da sa Kaijem idem u Tokio, moram da izrazim svoje razočaranje jer ću na kraju morati da putujem bez njega", rekla je ona.

Sinhrono Plivanje
foto: EPA

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) je prošlog meseca najavio da će dojiljama biti dozvoljeno da putuju sa svojom decom, nakon žalbi kanadske košarkašice Kim Gaučer i američke fudbalerke Aleks Morgan.

Karbonelj je navela da bi takmičarke morale da napuste mehur olimpijskog sela da bi dojile svoju decu i tako povećale rizik od zaraze, dovodeći u opasnost i sebe i članove svog tima

Ovo nije prvim ovakav skandal u Tokiju.

Američka paraolimpijka Rebeka Majers odustala je od učešća na Paraolimpijskim igrama u Tokiju jer je od strane organizatora takmičenja odbijen njen zahtev da povede majku koja je pazi jer je gluva i slepa odustala je od učešća na Paraolimpijskim igrama u Tokiju jer je od strane organizatora takmičenja odbijen njen zahtev da povede majku koja je pazi jer je gluva i slepa

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track