TIJANA BOŠKOVIĆ: Želimo da svetskoj i evropskoj tituli pridodamo i zlato s Olimpijskih igara
Foto: CEV, Starsport

Intervju

TIJANA BOŠKOVIĆ: Želimo da svetskoj i evropskoj tituli pridodamo i zlato s Olimpijskih igara

Tokyo 2020 -

Ženska odbojkaška reprezentacija važi za favorita u Tokiju, međutim, najbolja igračica sveta Tijana Bošković poziva na oprez u nadi da će ova generacija nadmašiti srebro iz Rija.

Tijana Bošković jedna je od najboljih odbojkašica na svetu, a ženska odbojkaška reprezentacija među tri na planeti. Srbija je u ženskoj konkurenciji svetski i evropski šampion, a na prošlim Olimpijskim igrama u Riju osvojena je srebrna medalja.

Tijana Bošković je već sedam godina na velikoj sceni u srpskoj reprezentaciji, iako su joj tek 24 godine.

- Imam istu želju kao i prethodnih godina. Olimpijske igre su veliki motiv za svakog sportistu, pa tako i za mene. Moja želja, ali i želja svih devojaka je da napravimo uspeh u Tokiju na koji ćemo svi da budemo ponosne - istakla je Tijana Bošković i dodala:

- Posebno me raduje što ćemo opet igrati u Japanu, jer smo u toj zemlji ostvarili veliki broj uspeha. Kad god igram u toj zemlji, osećam se posebno. Iza nas je dosta napornih treninga, trudimo se da formu tempiramo za Tokio. Čudna je godina protkana pandemijom koronavirusa, a baš zbog toga Igre će, nažalost, biti bez one čuvene euforije i publike. Daćemo sve od sebe da makar mi zadržimo i širimo dobru atmosferu.

Srbija u ženskoj odbojci slovi na svakom takmičenju za velikog favorita.

- Mnogi nas svrstavaju među favorite za medalju na Olimpijskim igrama. Zbog rezultata koji su iza nas svesni smo odgovornosti. Međutim, nikada nisam davala prognoze, pa neću ni sada. Jedno je ipak sigurno, želimo da evropskoj i svetskoj tituli pridodamo i zvanje olimpijskih šampionki - jasna je Tijana Bošković.

Raspored utakmica

  • 26. jul Srbija - D. Republika 7.20
  • 28. jul Srbija - Japan 7.20
  • 30. jul Srbija - Kenija 7.20
  • 1. avgust Srbija - Brazil 9.25
  • 3. avgust Srbija - J. Koreja 2.00

Dobra grupa: Brazil i Japan konkurencija

Srpske odbojkašice takmičenje na Olimpijskim igrama počinju 24. jula. Nalaze se u grupi A sa selekcijama Japana, Brazila, Južne Koreje, Dominikanske Republike i Kenije. U grupi B igraće SAD, Kina, Rusija, Italija, Argentina i Turska. Plasman u četvrtfinale izboriće četiri najbolje selekcije iz svake grupe.

Kurir.rs/ Piše Aleksandar Radonić Foto: CEV, Starsport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track