AMERIKA PALA POSLE 17 GODINA! Greg Popović iznenađen nakon lekcije Francuza
Foto: Profimedia

nije zabrinut

AMERIKA PALA POSLE 17 GODINA! Greg Popović iznenađen nakon lekcije Francuza

Tokyo 2020 -

Košarkaška reprezentacija Francuske savladala je favorizovanu selekciju Amerike, rezultatom 83:76. što je prvi poraz drim tima na Olimpijskim igrama posle 17 godina.

Amerikanci su poslednji put teren napustili pognute glave na Igrama u Atini 2004. godine. Argentina, kasniji šampion je tada bila bolja u polufinalu sa 89:81.

Do poraza od Francuske reprezentacija koju sada sa klupe predvodi Greg Popovič je vezala 25 pobeda i punih 17 godine nije osetila gorčinu poraza.

Ipak, selektor košarkaške reprezentacije SAD Greg Popović začuđen je što su se mnogi poraz tima koji predvodi videli kao izennađenje.

- Ljudi ne bi trebalo da budu iznenađeni da Francuska, Australija, Španija, Litvanija, nije važno ko, jer se jaz smanjuje svake godine. Ne razumem reč 'iznenađenje'. Sve je više vrhunskih igrača po celom svetu. Morate da date poštovanje francuskom timu jer je igrao sjajno, bili su bolji od nas. Jednostavno - rekao je Popović.

Iskoristio je priliku da pohvali DŽrua Holideja NBA šampiona sa Milvokijem, koji je stigao na meč samo dan pre početka i to posle leta od 13 sati. On je bio najefikasniji u svom timu sa 18 poena.

- Nisam doktor ili psiholog da objasnim to. Uradio je šta je uradio. To je samo dokaz njegovog karaktera. Bio je odličan, držao nas je u igri i pokazao je ko je. Morate da mu izrazite poštovanje - zaključio je iskusni stručnjak.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track