ODBOJKAŠICE GAZE REDOM: Domaćin Japan pao u tri seta! Nestvarna dominacija Tijane Bošković
Foto: Printskrin

OLIMPIJSKE IGRE

ODBOJKAŠICE GAZE REDOM: Domaćin Japan pao u tri seta! Nestvarna dominacija Tijane Bošković

Tokyo 2020 -

Odbojkašice Srbije igraju protiv domaćina Japana meč drugog kola grupe A na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Odbojkašice Srbije ostvarile su drugu pobedu na Olimpijskom turniru u Tokiju.

Izabranice selektora Zorana Terzića su u drugom kolu grupe A sa 3:0 (25:23, 25:16, 25:17) savladale domaćina Japan i nalaze se na prvom mestu.

Srbija će za dva dana igrati protiv Kenije i biće to prilika da i ozvaniče plasman u četvrtfinale.

Neverovatnu partiju je pružila Tijana Bošković koja je meč završila sa 34 poena. Mina Popović je upisala 10 poena, a Milena Rašić 9 poena.

TOK MEČA

TREĆI SET

Srbija je otvorila treći set sa 3:0, ali je Japan ekspresno stigao do 4:4. Izjednačene su bile ekipe do 7:7, a potom je Srbija vezala četiri poena i naterala selektorku Japana na tajm-aut.

Srbija je u finišu stekla velikih pet poena prednosti - 22:17. Međutim, Japan se volšebno vratio u meč i učinio ga neizvesnim - 22:22.

Do 24:24 bilo je neizvesno, a zatim su Tijana Bošković i Mina Popović zatvorile prostor za konačnih 26:24 i 3:0 u setovima.

Odbojka, Odbojkašice
foto: Profimedia

DRUGI SET

Dominacija Srbije od samog starta drugog seta. Boškovićeva dominira, njenih novih pet poena doprineli su da Srbija povede sa 12:7.

Srbija je smanjila broj grešaka u ovom setu, razigrale su se Rašić i Popović, pa Srbija bez većih poteškoća održava visoku prednost - 18:12.

Stečenu prednost Srbija je čuvala do kraja i povela sa 2:0 rezultatom 25:16.

Bošković ima ukupno 23 poena, Rašić 7, Popović 6.

Odbojka, Odbojkašice
foto: Profimedia

PRVI SET

Japanke su povele sa 4:1, ali je Srbija ubrzo uhvatila priključak i zatim napravila preokret. Na 10:7 za Srbiju domaća selekcija je zatražila tajm-aut. Japankama je samo za kratko uspelo da se približe na 12:11, međutim, Tijana Bošković je sa dva vezana poena odvela Srbiju do prednosti 15:11.

Uporne Japanke su smanjile na 16:14 i naterale Zorana Terzića da zove tajm-aut.

Japanke su i posle toga nastavile niz i stigle do izjednačenja 16:16. Bilo ih je nemoguće probiti u polju, ali je to pošlo za rukom Tijani Bošković koja je donela Srbiji novu prednost 17:16.

Usledio je uzbudljiv i neizvestan finiš. Pri rezultatu 23:23 Srbija je uspela da prelomi set. Boškovićeva je svojim 15. poenom donela Srbiji 25. poen za vođstvo 1:0 u setovima.

Odbojkašice, Tokio 2020, Olimpijske igre
foto: Printskrin

Srbija je na startu turnira zabeležila ubedljiv trijumf protiv Dominikanske Republike (3:0), dok je Japan u prvom kolu savladao Južnu Koreju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja