DONEO TEKVONDU MEDALJE U SRBIJU I NE PLANIRA DA STANE: Gale je trenirao Milicu i Tijanu, sad za Pariz priprema nove mlade NADE
Foto: Kurir TV

KURIR TELEVIZIJA

DONEO TEKVONDU MEDALJE U SRBIJU I NE PLANIRA DA STANE: Gale je trenirao Milicu i Tijanu, sad za Pariz priprema nove mlade NADE

Tokyo 2020 -

Osim zlatne Milice Mandić i bronzane Tijane Bogdanović, za uspeh naših tekvondistkinja najzaslužniji je trener tekvondo reprezentacije Srbije Dragan Jović Gale, koji je prodao stan, sa troje dece otišao u podstanare i podigao kredit u banci kako bi otvorio salu za trening i popularizovao korejski sport.

"Tekvondo postoji u Srbiji od 1973. godine, od osnivanja Svetske tekvondo federacije, ali stvarno probijanje tekvonda i ne mešanja sa drugim sportom desilo se posle osvajanje zlatne medalje Milice Mandić 2012. godine. Težak je to put bio, meni je lako da govorim sa ove distance, ali osvajanje te prve medalje i dokazivanje da i mi postojimo na srpskom sportskom nebu je tražilo mnogo odricanja i rada", započeo je on.

S obzirom na to da je olimpijska šampionka Milica Mandić najavila povlačenje sa borilišta, Gale joj se posebno obratio:

"Zaslužila je da ode kao olimpijski šampion, ne znam da li će odigrati još neki turnir, videćemo od perioda koji dolazi. Želim joj svu sreću, ovo je bio naš program i projekat, završila je karijeru kako samo sportista može da poželi", kaže trener Jović i naglašava da nema zime za srpski tekvondo jer dolaze nove nade.

Pored Tijane Bogdanović, kako kaže, imamo spektar mladih takmičenja koji mogu da se probiju do Pariza i Los Anđelesa.

"Imamo jedno sedam, osam imena koja su aktuelna za Pariz, siguran sam da ćemo biti prepoznatljivi i verujem da ćemo i tu da se vratimo sa medaljima", poručio je Gale i pozvao mlade da počnu da treniraju jer je "septembar idealno vreme za upis".

Kurir.rs / S. I

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track