Srbija - pola država, pola maketa

Srbija - pola država, pola maketa

Komentar dana -

Nije istina da su prodavnice igračaka omiljene samo mališanima koji kad uđu u carstvo pliša, plastike i gume, zaborave na sve ostalo. I mnogo zreliji od njih pod stare dane znaju da podetinje i da surovu realnost ovog društva prikriju i zamene opipljivim plastičnim idejama i planovima. Srbija kao da postaje skladište dečjih brzih vozova, autobusa, tenkova, raketa, helikoptera, pa i kula i gradova.Akteri aktuelne političke scene kao da iz dana u dan pokušavaju da umanje važnost građana Srbije, servirajući im lažne nade, ideje i obećanja. Stvara se utisak da od malog čoveka žele da naprave još veću ljudsku minijaturu, da mu obezvrede smisao života i njegovo postojanje.

Kao da građani Srbije nisu zaslužili ugodan i komforan život, već im se pred lice poturaju lažne slike brzih pruga, metro stanica, udobnih autobusa, sigurnih letelica i bezbednosnih sistema, odnosno svet maketa i eksponata.

Nismo znali da su naši političari pasionirani kolekcionari, zarobljeni u carstvu igračaka. Obrni-okreni, od silnih maketa koje je premijer Srbije dobio za vreme svog mandata, građanima naše zemlje neće biti bolje.

Od tih igračaka koje će ulepšavati vitrine ostaće samo dobro ispričane priče da su nam se svetski političari podsmevali jer Srbija nije bila u stanju da ideje sprovede u dela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track