NAŠA MEDICINSKA SESTRA BILA UZ ŠABANA NA SAMRTI, I REKLA NEMCIMA:  Ljudi, ovo je najveća zvezda u Srbiji i na Balkanu!
Foto: westfalen-blatt.de, Dragan Kadić

Šaban Šaulić 1951-2019.

NAŠA MEDICINSKA SESTRA BILA UZ ŠABANA NA SAMRTI, I REKLA NEMCIMA: Ljudi, ovo je najveća zvezda u Srbiji i na Balkanu!

Stars -

Pijani nemački vozač ubio je legendarnog pevača u rano jutro na auto-putu kod Bilefelda. Svojom „mazdom“, koju je vozio bez dozvole, zakucao se u „seat ibicu“ u kojoj su bili Šaban, njegov kum i prijatelj

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić juče je tragično izgubio život u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Nemačkoj kad je na njegov automobil naleteo pijani vozač bez vozačke dozvole.

On je preminuo usled pucanja srčane aorte u bolnici u kojoj ga je primila medicinska sestra s ovih prostora. Čim ga je videla, prepoznala ga je i uzviknula lekarima:

foto: Dragan Kadić

- Ljudi, ovo je najveća zvezda u Srbiji, na Balkanu!

Besvesno stanje

Do stravične saobraćajke došlo je kad je vozilo „mazda 6“ svom silinom naletelo na automobil „seat ibica“ u kom je Šaulić bio na suvozačevom mestu, a zbog siline udarca oba vozila su sletela s puta i zakucala se u bankinu. Sudar se dogodio u okolini Bilefelda, gde je Šaban pevao prethodne večeri, a sa njim u vozilu su bili i vozač Mirsad Kerić i Šabanov kum Boban Bobi Stojanović. Na mesto nesreće odmah je stigla ekipa Hitne pomoći, koja ga je prevezla u bolnicu u besvesnom stanju, ali je pevač tokom jutra, nažalost, podlegao povredama.

Stravičan prizor... Policija obavlja uviđaj
Stravičan prizor... Policija obavlja uviđajfoto: westfalen-blatt.de

U jutarnjim časovima je supruga Goca pokušavala da dobije Šabana na mobilni telefon, jer joj nije javio da je poleteo. Zvala ga je i bio je nedostupan satima, a onda joj se javio njegov vozač s rečima: „Goco, ja sam se upravo probudio u bolnici, ne znam ništa, ne znam šta se desilo, ne znam ni šta je sa Šabanom“, što ju je dodatno uznemirilo.

Užas na mestu nesreće... Auto put kod grada Bilefelda
Užas na mestu nesreće... Auto put kod grada Bilefeldafoto: westfalen-blatt.de

Menadžer koji je organizovao nastup Šabana Šaulića u Nemačkoj u subotu uveče, Bogdan Markata, oglasio se za Kurir posle stravične saobraćajke i ispričao kako su se lekari borili za život kralja folka. On je rekao da je Šaulića zbog posledica nesreće izdalo srce.

Uzalud pokušavala da pozove muža... Goca Šaulić
Uzalud pokušavala da pozove muža... Goca Šaulićfoto: Damir Dervišagić

- Šaban je bio u klubu do tri sata posle ponoći. Bio je sve vreme raspoložen, pio je vodu i posle nastupa je otišao u hotel. Oko šest sati ujutru su ga probudili da krenu ka Diseldorfu, a odatle je trebalo da leti u Beč, kako bi ostavio kuma Bobija i produžio za Beograd - ispričao je Markata na početku razgovora za Kurir i zatim otkrio detalje s mesta nesreće:

- Prilikom sudara Šabanu je pukla srčana aorta i u besvesnom stanju je prevezen u bolnicu gde je stigao od 7.30. Tamo ga je odmah dočekao tim lekara, koji su se borili za njegov život, ali nažalost nisu uspeli - ispričao je sa žaljenjem Markata koji je zajedno sa saradnikom stigao u bolnicu.

Kumovi prvi došli u dom Šaulića... Zorica i Kemiš
Kumovi prvi došli u dom Šaulića... Zorica i Kemišfoto: Kurir

Kritično

Vozač koji je upravljao vozilom u kom su bili Šaulić i Mirsad Kerić u kritičnom je stanju i lekari se bore za njegov život, dok je pevačev kum Bobi zadobio prelom tri rebra i polomljeni su mu zubi.

Nemački mediji pišu da je saobraćaj dugo posle nesreće bio zaustavljen, kao i da su vatrogasne ekipe jedva izvukli povređene iz automobila.

- Spasilačka služba dobila je jutros oko 6.50 sati obaveštenje da se na auto-putu A2 u pravcu Dortmunda desio težak udes u kojem su učestvovala dva vozila - objavio je portal Westfalen-blatt.de juče o saobraćajnoj nesreći u kojoj je život izgubio popularni pevač. Do 9.30 časova put je bio neprohodan, pošto su vatrogasci dva sata četvoro povređenih ljudi izvlačili iz smrskanih kola.

Otputovao u Nemačku da preuzme očevo telo... Sin Mihajlo
Otputovao u Nemačku da preuzme očevo telo... Sin Mihajlofoto: Dragan Kadić

Prema nezvaničnim informacijama, Šaban Šaulić trebalo bi da bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Saopštenje porodice Šaulić

ŽELIMO DA SAČUVAMO USPOMENU NA ŠABANA

S velikim bolom i neizmernom tugom obaveštavamo vas da je danas prestalo da kuca veliko srce i da je utihnuo najlepši glas regiona kad nas je napustio suprug, otac, deda, kum i prijatelj Šaban Šaulić. Ljubav kojom je nesebično darivao sve oko sebe utkao je i u svoje pesme i naša želja je da tako ostane i upamćen kao veliki umetnik, neponovljivi pevač, ali pre svega divan čovek! Porodica Šaulić se zahvaljuje svima na izrazima saučešća i molimo javnost da i u ovim teškim trenucima dostojanstveno sačuvamo uspomenu na Šabana - saopštila je juče porodica Šaulić.

J. S.

Utvrđeno Policijski izveštaj s mesta nesreće

VOZAČ BIO PIJAN I BEZ DOZVOLE

Kako su mediji preneli, u policijskom izveštaju se navodi da su dva vozila sletela s puta i udarila u bankinu, a prvi izveštaji su glasili da su tri osobe iz vozila „seat ibica“, u kom je bio pevač, povređene.

- U nedelju ujutru u 6.50 časova na putu BAB A2, u smeru ka Dortmundu, u području gradilišta neposredno pre čvorišta Gitersloh, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su prvobitno registrovane tri teško povređene osobe i jedna lakše povređena. Automobil „mazda 6“, kojim je upravljao 34-godišnji stanovnik Gitersloha, udario je u vozilo „seat ibica“. Vozila su skliznula i zabila se u prepreke. Sva tri putnika u „seat ibici“ su ozbiljno povređena, a 34-godišnji stanovnik Gitersloha prošao je s lakšim povredama. O povređenima su se odmah pobrinule ekipe Hitne pomoći, koje su ih prevezle u najbližu bolnicu. Suvozač „seata“ podlegao je povredama tokom jutra u bolnici - piše u zvaničnom izveštaju nemačke policije, a nezvanično se saznaje da je istraga pokazala da je stanovnik Gitersloha vozio pijan i bez dozvole.

foto: Kurir

U DANAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU KURIRA PROČITAJTE JOŠ:

Tragični odlazak Šabana Šaulića

Zaspao je s mikrofonom, probudio se s anđelima!

Šaban Šaulić od siromašnog dečaka do najveće folk zvezde

Živeo za kafanu, pesmu i porodicu

Evo ko bi da vodi Srbiju

Sergej podržava duvanje trave

Doživi Viminacijum avanturu

Deca uče da budu rimski legionari

Epilog napada na Nebojšu Stojičića

Sudiju udario kolima pa ga vozio na haubi

Novinar Mladen Mijatović o devojci

Dea je u dobrim rukama, danas je za nju dan odluke

Mafijaški obračun na Banovom brdu

Vođi carinske mafije zapaljen džip BMW

Stanija Dobrojević u "Zadruzi" rastura veze

Rastaviću Davida i Anu!

Glumac Slaven Došlo za Kurir o ulozi u seriji "Besa"

Najteže mi je bilo da savladam albanski

Novak blistao na venčanju ćerke Marjana Vajde

Đoković zasenio mladu

DANAS U KURIRU POKLON SANOVNIK: U prvom delu naučite da tumačite reči od A do C

Danas ćete uz dnevne novine Kurir dobiti poklon dodatak Sanovnik.

U prvom delu pokazaćemo vam kako da tumačite pojmove od A do C.

Saznaćete i šta su to snovi, kojih 5 stvari treba o snovima da znate i šta najčešće sanjaju žene.

San je ključ ka ukupnoj ličnosti svake osobe. Za stručnjake on ima dubok smisao, zato što se kroz snove otkrivaju nagoni, problemi, kao i etika osobe koja sanja.

Sutra vas čeka drugi deo dodatka Sanovnik u kome ćemo vam otkriti kako da tumačite pojmove od Č do J.

foto: Kurir

(Kurir.rs/Nevena Mijušković /Foto: Dragana Udovičić, Printscreen westfalen-blatt.de)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track