STRAŠNO! ŠABAN JE POGINUO NA SVOJ DRUGI ROĐENDAN: Pre 26 godina izboden je u Beču, evo šta je supruga Goca svake godine radila 17. februara...
Foto: Dragan Kadić

ZLA KOB

STRAŠNO! ŠABAN JE POGINUO NA SVOJ DRUGI ROĐENDAN: Pre 26 godina izboden je u Beču, evo šta je supruga Goca svake godine radila 17. februara...

Stars -

Šaban Šaulić je 17. februara 1993. izboden nožem u jednom haustoru u Beču, a 25 godina kasnije na isti dan je poginuo u Nemačkoj

Pre 25 godina, 17. februara, u haustoru u Beču, kralj narodne muzike Šaban Šaulić izboden je nožem i jedva je ostao živ. Istog dana, dve i po decenije kasnije, kralj narodne muzike izgubio je život u teškoj saobraćajnoj nesreći. Šaulići su godinama slavili 17. februar kao Šabanov drugi rođendan, a nikome nije palo na pamet da će pevač baš na taj dan izgubiti život.

foto: Damir Dervišagić

- U šoku smo što je poginuo istog dana na koji su ga izboli pre 25 godina. To je neverovatno! Više od dve decenije, Goca svake godine na taj dan pali sveću u crkvi i seče kolač... Toga dana porodica je slavila Šabanov drugi rođendan. I to se ponavljalo iz godine u godinu, bez obzira na to gde bi bili na taj dan. Kada god su bili na nekom putu, Goca je preuzimala da pronađe crkvu u kojoj je palila sveću... Strašno je to što je život izgubio baš na taj dan. Je li to sudbina ili zla kob, ne znam - ispričao je izvor blizak Šabanovoj porodici.

I sam Šaban često se prisećao dana kada je 1993. godine za dlaku izbegao smrt.

- Jedan mučan slučaj mi se desio u Beču, kada je trebalo da nastupim u jednom restoranu, a gazda drugog restorana platio je ljude da me sačekaju i u haustoru izbodu nožem. Haustor kao svaki haustor, bez svetla... Ja sam ušao iz osvetljenog hodnika u potpuni mrak i ništa pred sobom nisam video. Jedan me je povukao za ruku i počeli su da me bodu nožem po leđima. Pokušavao sam da eskiviram, da bežim, jer sam čitav život bio sportista", pričao je svojevremeno Šaban.

foto: westfalen-blatt.de, Dragan Kadić, Damir Dervišagić

Dvadeset pet godina kasnije, istog dana, nije uspeo da se spase. U teškoj saobraćajnoj nesreći tragično je izgubio život i zauvek nas napustio kralj naše narodne muzike. Supruga Gordana Šaulić kupila je Šabanu avionsku kartu za popodnevni let, ali ju je on samoinicijativno zamenio za jutarnji. Kako smo saznali, nije mogao da dočeka i žurio je kući. Umesto kući, otišao je u smrt.

Iako se u medijima spekulisalo da će se sahrana kralja narodne muzike održati u ponedeljak, od članova porodice smo saznali da će ipak biti sutra.

"Prevelika je ovo tuga da bismo i dalje prolazili kroz agoniju i čekali ponedeljak."

"Danas će biti urađena obdukcija, nakon koje će avion Vlade Republike Srbije transportovati Šabanovo telo u Beograd, gde će u petak, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, biti sahranjen. Gradonačelnik Beograda je u Skupštini grada prethodno potpisao sve potrebne papire i prema planovima porodice Šaulić, sahrana će biti u petak", kaže izvor blizak porodici Šaulić.

foto: Dragan Kadić

Kurir.rs/Alo, Foto: Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track