Najnovije vesti

NIJE VERA SAMO DA SE OFARBAJU JAJA I JEDU ČOKOLADNE ZEKE! Vuk Mob bez dlake na jeziku: Kod nas u kući se zna RED!
Foto: Printscreen/Instagram

istakao

NIJE VERA SAMO DA SE OFARBAJU JAJA I JEDU ČOKOLADNE ZEKE! Vuk Mob bez dlake na jeziku: Kod nas u kući se zna RED!

Stars

Vuk Mob ove godine praznovaće kod kuće sa verenicom koja, kako kaže, polako uči i pomaže oko svega. Naime, kod njega se zna da se "žensko brine o kuhinji i domaćinstvu, a muško donosi hranu na sto, ali mu teško pada to što se na ljubav, veru i pozitivne stvari mahom zaboravlja kako praznici prođu. 

Šta za tebe znači Uskrs?

"Za mene Uskrs predstavlja vreme sa porodicom. Slagao bih kada bih rekao da sam veliki vernik koji prati svaki post, praznik i crveno slovo. Praznike poštujem zbog svojih, tradicije, ali mi je žao što se na ljubav, veru i pozitivne stvari zaboravi kako praznici prođu. Nekako mi se čini da se ljudi vole i okupljaju samo za velike hrišćanske praznike, a to nije pohvalno. Svi treba da stave prst na čelo i zapitaju se šta je za njih vera koju toliko propagiraju, pa onda da razmisle koliko se često vode time što predstavlja pravoslavlje. Nije vera da se ofarbaju jaja i jedu čokoladne zeke."

Ko farba jaja u vašem domu ili kupujete već pripremljena?

"Moja majka se bavi trpezom i farbanjem jaja. Braći i meni je to možda bilo zanimljivo dok smo bili deca. Kod nas u kući se zna da se žensko brine o kuhinji i domaćinstvu, a muško donosi hranu na sto. Sada je tu i moja verenica, pa polako uči i pomaže."

Da li postoje neke posebne tehnike koje primenjujete dok farbate jaja?

"Kada se radi o tehnikama i farbanju, tu je takođe moja mama stručnjak. Kod nas za svaki praznik bude šareno, ukrašeno, pravi se trpeza kao da nas ima dvesta kod kuće. Koristi se i tradicionalan način farbanja lukovinom, ali i kupovnom farbom. Mama jednostavno voli da sve bude kako je zamislila i potrudi se da ispoštuje tradiciju na svaki mogući način."

Sa kim provodiš Uskrs?

"Praznike i važne datume provodim sa porodicom. Roditeljima, braćom i verenicom. Već mesec dana nismo mrdnuli van kuće, pa hteli ne hteli, svaki dan imamo praznik. Šalu na stranu, lepo je biti kod kuće i nadoknaditi vreme sa najbližima, pogotovo za nas koji stalno negde jurimo i mnogo radimo. Ako je nešto dobro donela ova korona, to je vreme za ono što je važno."

Da li si ikada nastupao za Uskrs ili velike praznike ili su ti dani striktno za porodicu?

"Dešavalo se da nastupam za praznike ili da mi vežu nastupe tako da ne mogu da se vratim i budem sa porodicom. Ali kako sam na početku rekao, praznik kao praznik ne smatram važnijim od toga kakav je ko prema porodici i prijateljima van praznične atmosfere."

U poređenju sa prošlom godinom, po čemu će ovogodišnji praznik biti drugačiji?

"Karatin je sam po sebi drugačiji od svega na šta smo navikli. Uskrs se i provodi sa najbližima, pa nema neke razlike ne znam kakve, ali činjenica da smo zatvoreni, kao i da svakodnevno umire hiljade ljudi, a to je dovoljno da bude tužniji nego svi prethodni."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vuk Mob (@iamvukmob) on

Kurir.rs, M.G/Alo/Foto: Instagram screenshot

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...