HADŽI SEVE! Pevačica se OKRENULA VERI, hodočasti po crkvama u Jordanu! Evo šta je uradila kako bi od BOGA dobila OPROŠTAJ GREHOVA
Foto: Printsreen Instagram, Privatna arhiva

DUHOVNI PREOBRAŽAJ

HADŽI SEVE! Pevačica se OKRENULA VERI, hodočasti po crkvama u Jordanu! Evo šta je uradila kako bi od BOGA dobila OPROŠTAJ GREHOVA

Stars -

Severina Vučković odlučila je da svoj život promeni za 180 stepeni, te da se u potpunosti okrene duhovnosti i Bogu. Pevačica se ovaj način - duhovno ojačana, pripremila za sva iskušenja koja je i na privatnom i na poslovnom planu očekuju u narednom periodu.

Severina
foto: Printsreen Instagram

Kako saznajemo, Seve poslednjih nekoliko dana provodi na pokloničkom putovanju (hodočašću, prim. aut.) po Jordanu i njegovim svetim mestima, među kojima je i nadaleko čuvena Jordanska pustinja, koja se na više mesta pominje i u Bibliji.

Pevačica se ovog puta, umesto neke atraktivne evropske metropole, odlučila da poseti biblijska mesta, na kojima je boravio i sam Isus. Ona je tokom boravka otišla i u nekoliko poznatih manastira i crkava, u kojima se čuvaju brojne hrišćanske svetinje, kako bi joj se u njima čitale molitve za zdravlje i napredak u svakom pogledu.

Severina
foto: Printsreen Instagram

Pored posete nekih od turističkih atrakcija ovog dela sveta, kao i Mrtvog mora, ona je duhovni mir odlučila da potraži i na planini koja se spominje još u Svetom pismu, tačnije u Starom zavetu, ali i u čuvenoj reci Jordan, u kojoj je, prema predanju, Sv. Jovan Krstitelj krstio Gospoda Isusa Hrista.

Severina
foto: Printsreen Instagram

- Planina Nebo spominje se u Bibliji kao mesto s kojeg je Mojsije dobio pogled na Obećanu zemlju pre svoje smrti... Vitanija iznad Jordana, gde je Isus kršten... Pa Madaba... mozaik u Crkvi Sv. Đorđa. Čudesno - napisala je Severina ispod jednog video-snimka na Instagramu.

Ona je zatim svojim pratiocima ispod slike na kojoj se vidi njeno pogruženje u reci Jordan objasnila da je u Izraelu i Svetoj zemlji već boravila 2014. godine, u jeku raskida i medijskog rata sa Milanom Popovićem, što se nastavilo i do danas.

Severina
foto: Printsreen Instagram

- Putovanje u Jordan me je podsetilo na putovanje u Izrael pre osam godina. Tada sam sa izraelske strane ušla u reku Jordan, koja je prirodna granica Izraela i Jordana. Sada sam bila na suprotnoj strani i gledala ljude kako sretni ulaze u reku Jordan. Nezaboravno - napisala je Seve, koja je tada posetila i Jerusalim i Hristov grob, te od tada ima pravo da uz svoje ime doda i titulu hadži, što ona nije potencirala u medijima, niti se time javno hvalila.

Severina
foto: Printsreen Instagram

Kako saznajemo, ona se i ovog puta pogružila u Jordanu, a prema starom hrišćanskom verovanju, onaj ko se tri puta pogruži (zagnjuri - prim. aut.) u ovoj reci, pogružio se za novi život, te mu se opraštaju i spiraju svi gresi iz prošlosti.

Nije jedina!

Hadžije su i Pejović, Rokvić, Viki, Sneki...

Pored Severine, Hristovom grobu u Jerusalimu poklonili su se i mnogi drugi pevači i glumci, ali i osobe iz javnog života.

Nikola Rokvić
foto: Printscreen

Među njima su i Aco Pejović, Nikola Rokvić, Viki Miljković, Snežana Babić Sneki, Vesna de Vinča, ali i glumac Nenad Maričić, koji su nakon ovog putovanja stekli pravo da svom imenu dodaju titulu "hadži", što u našoj hrišćanskoj tradiciji označava hrišćanina koji je išao na poklonjenje u Jerusalim.

Kurir.rs/Aleksandar Panić

Bonus video:

00:17

Severina u Beton hali snimala spot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track