"NAŠ DUET ĆE BITI HIMNA PRODAVCIMA VIJAGRE": Sajsi MC i Filari snimili pesmu "Kamagra", a reperka progovorila o saradnji sa JK
Foto: Goran Popovski

INTERVJU

"NAŠ DUET ĆE BITI HIMNA PRODAVCIMA VIJAGRE": Sajsi MC i Filari snimili pesmu "Kamagra", a reperka progovorila o saradnji sa JK

Stars -

Beogradska reperka Ivana Rašić, poznata kao Sajsi MC, vratila se na scenu novim duetom s Filarijem "Kamagra", koji je svoju premijeru imao u Nedelji ponosa. Umetnica je bila na kratkoj pauzi nakon porođaja, pošto je rodila ćerku, a svoj povratak na scenu najavila je i saradnjom s Jelenom Karleušom na albumima "Alfa" i "Omega". Novom pesmom Filari i Sajsi izazvali su brojne reakcije publike, a za Kurir otkrivaju kako je došlo do saradnje, da li je Filari probao "karli đus" i koliko je Ivani majčinstvo promenilo život.

Sajsi MC, Filari
foto: Goran Popovski

Kako je došlo do saradnje?

Filari: Sve je počelo spontano. Ivanu slušam još od srednje škole i oduvek sam voleo njenu posebnost. Duet s njom je definitivno bio jedan od planova dok još uvek nisam ni bio počeo da se bavim muzikom. Posle takmičenja za Pesmu Evrovizije, poslao sam joj poruku kako želim da se upoznamo i napravimo nešto ludo zajedno. Odmah je pristala, a upoznavanje se završilo šopingom. Šta drugo očekivati od dve Vage u tandemu (smeh)?

Kakva su očekivanja? Nadate li se da će video postati viralan na mrežama?

Sajsi MC: Očekujemo da pesma postane himna prodavaca "kamagre" ("vijagra", sredstvo za potenciju, prim. aut.), šta drugo može biti bolji kompliment (smeh).

Filari: Poruka ove pesme je višeslojna, otvara dosta tema i targetira različite grupe ljudi. Neću biti skroman, očekujem da će postati nova himna LGBTIQ i baš zbog toga je objavljena u Nedelji ponosa.

Sajsi MC
foto: ATA Images

Ivana, vaše rime su prepoznatljive i pune bunta. Šta je bila inspiracije za tekst pesme "Kamagra" i koliko ima ličnog u vašim stihovima?

Sajsi MC: Ovde nema ličnog u stihovima i refrenu, ima ponešto u strofama. Zabavna priča je kad mi je Filari poslao demo da čujem melodiju, ja sam išla na muzičku probu i tako šetajući ulicom videla izlepljene postere za "kamagru". Slušala sam muziku, videla te plakate i spontano krenula da sklapam. Isprva moj deo teksta bio je samo "kama kamagra, oglas na banderama". Kad smo otišli u studio, muzičkim producentima se dopalo i spontano je postao refren i tema. Ljudi, eto poruke, šetajte gradom, inspiracije je svuda gde je očekujete i ne očekujete (smeh).

Jelena Karleuša
foto: Ata images

Albumi "Alfa" i "Omega" Jelene Karleuše napravili su pometnju na sceni. Ivana je autorka brojnih tekstova, a na promociji smo mogli da vidimo i Filarija. Da li je JK zahtevna? Kako vam se dopada album?

Sajsi MC: Radili smo sa saradnicima, kao drim-tim. Bila mi je velika čast da radim s drugim tekstopiscima. Žao mi je što nas je Laća napustio. Proces je bio jako produktivan i za mene. Jelena je znala šta želi i bila je kormilar svog albuma, dosta nas je navodila i učestvovala u sesijama pisanja, što je meni pre toga bilo nepoznato, pošto sam ranije isporučivala samo svoju viziju teksta. Zna da bude i teško i lepo kad radite s ljudima koji tačno znaju šta žele, jer u tom procesu i vi izađete iz zone komfora. Albumi mi se dopadaju, posebno su mi drage pesme čije je tekstove pisala Ljilja Jorgovanović.

Filari
foto: Damir Dervišagić

Filari: Imao sam tu čast da budem jedan od gostiju na promociji i moram vam priznati da je bilo ludo i veselo. Čak sam probao i "karli đus" (smeh).

Pesma "Takita", čiji je Ivana autor, postala je viralna u svetu, a u Srbiji je na meti osuda zbog kontroverznog teksta. Mislite li da će publika moći da prihvati drugačiji stil pisanja?

Sajsi: Ono što je ovde na meti osuda mahom postane hit. Neka udare još jače, mi smo spremne. Pesma je zabavna, šaljiva i jako ritmična. Čik probajte da ne zaigrate u klubu kad ona krene.

Sajsi MC, Filari
foto: Goran Popovski

Koliko se vaš život kao umetnika promenio otkad ste postali majka?

Sajsi MC: Moj život umetnice se nije promenio, ali sam morala da naučim da se organizujem, da više cenim svoje vreme i vreme drugih. Sve može da se stigne ako imate pomoć. Sve radim kao i pre, ali sada bez privilegije da se razvlačim po ceo dan, kad mi tako dođe.

Sajsi MC, Filari
foto: Goran Popovski

Koju poruku ste proteklog vikenda poslali sa ulica Beograda?

Sajsi MC: Nema povlačenja, nema predaje.

Filari: Ljubav ne zna za granice i ne deli ljude po seksualnoj orijentaciji, nacionalnosti ili verskoj pripadnosti. Apelujemo na ljude da budu tolerantni i da slave ljubav.

Kurir.rs/ A. Stojanović i LJ. Radanov

stars 12.09.2023.
foto: Kurir

Bonus video:

01:19

MUZIKA ME JE SPASLA OD ULICE I DILOVANJA DROGE! Poznati reper otrkio na šta je ponosan, a šta je MRAČNA STRANA njegove karijere

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track