ŽENE SU GA OBOŽAVALE 80-IH, A DANAS IMA PLANTAŽU! Posvetio se biznisu, izvozi po celoj Evropi, a evo na čijoj zemlji ZGRĆE LOVU
Foto: Nemanja Nikolić, Shutterstock

ŽENE SU GA OBOŽAVALE 80-IH, A DANAS IMA PLANTAŽU! Posvetio se biznisu, izvozi po celoj Evropi, a evo na čijoj zemlji ZGRĆE LOVU

Stars -

Alen Islamović, jedan od najpopularnijih izvođača na Balkanu i bivši pevač Bijelog dugmeta, poslednjih godina usporio sa tempom kada su nastupi u pitanju, pa tako kada ostavi mikrofon, pevača možete zateći na svojoj plantaži lešnika.

Alen je na prostranom imanju, posadio plantažu lesnika, a već 2020. godine je počeo da ubira plodove.

Alen Islamović
foto: Kurir televizija

Pevač je istakao i da su velike evropske kompanije oduševljenje njegovim proizvodom, pa tako ima prilike da iz Bihaća, gde se nalazi plantaža, lešnike izvozi za Švajcarsku i Nemačku.

"To što sam ja posadio, to su najbolje i najslađe sorte u Evropi. Ovo su jako krupni lešnici. Ta sorta je uspela, plasiram na tržište. Nadam se da će se taj urod povećati. To je posao budućnosti, savetujem svima da krenu time da se bavi. Za sve se koristi", priča pevač.

Na pitanje da li ga je neko od kolega pozvao zbog biznisa, Islamović je odgovorio:

"Jeste, jedan od prvih je bio Goran Bregović, pre jedno četiri godine. Tražio je odmah da mu pošaljem dva, tri stabala, kaže ima veverice. Čujemo se redovno nas dvojica i nadam se da će se smiriti ova situacija da bismo mogli nešto da radimo", otkrio je jednom prilikom u Vikend Premijeri.

"Supruga je nasledila deo zemlje u Bihaću, a deo sam kupio. Razmišljali smo šta bismo mogli da zasadimo, a onda je analiza zemlje, bez koje ne možeš početi, pokazala da je ovo peskovito tlo kao stvoreno za uzgoj lešnika. Ovde je Una na samo nekoliko korak i tu je po svemu sudeći bilo njeno jezero pa je peskovito tlo i veoma pogodno za uzgoj ove biljke. Istraživali smo šta bismo mogli da gajimo, a inače o lešnicima nisam znao ništa osim što sam dolazio kao dete ovde da ih berem", ispričao je Alen za hrvatske medije.

Bonus video:

03:16

POČEO SAM KAO BASISTA I STREPEO SVAKI DAN DA ME NE PROMENE! Alen Islamović: Bio sam vojni policajac, a onda sam otvorio svet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja