ZLATNO JAJE: Švajcarac pobednik Kustendorfa

Gotova fešta

ZLATNO JAJE: Švajcarac pobednik Kustendorfa

Stars -
On je nagradu ’’Zlatno jaje’’ dobio za film ’’Mucava ljubav’’. Čarlevski je posle objavljivanja imena pobednika izjavio da je ’’na veličanstvenom mestu, na velikom festivalu i medju velikim ljudima’’

Drvengrad - Kusta podelio nagrade...Reditelj iz Švacarske Jan Čarlevski, pobednik je šestog po redu Kustendorfa koji je završen na Mećavniku.

On je nagradu ’’Zlatno jaje’’ dobio za film ’’Mucava ljubav’’. Čarlevski je posle objavljivanja imena pobednika izjavio da je ’’na veličanstvenom mestu, na velikom festivalu i medju velikim ljudima’’.

Drugu nagradu festivala dobio je Razmus Kloster Bro iz Danske za film ’’Barvalo’’, a treću nagradu Janov Linton iz Izraela za film ’’Tateh’’.U takmičarskoj konkurenciji Kustendorfa ove godine bilo je 28 filmova.

Posebno priznanje žiri je dodelio Martinu Ratu (Poljska) za dokumentarni film “Zapisano mastilom” i Jeleni Gavrilović (Srbija) za kratki igrani film “Ja nisam tvoj drug”.

Najbolja ostvarenja izabrao je međunarodni žiri, koji su činili izraelska spisateljica i glumica Alona Kimhi (predsednica), američki filmski producent, direktor produkcije i asistent režije Majkl Hausman i srpski teoretičar medija i filmski i TV režiser prof. dr Oleg Jeknić.

Dodelom nagrada i spektakularnim vatrometom završen je šesti “Kustendorf”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja