Ako Vučić kaže da je dobro za državu biću ministar odbrane
Foto: Zorana Jevtic

Stefanović o rekonstrukciji vlade

Ako Vučić kaže da je dobro za državu biću ministar odbrane

Politika -
SNS i njen lider Aleksandar Vučić do poslednjeg trenutka će vagati koja su kadrovska rešenja najbolja za državu, a ne stranku, navodi predsednik Skupštine Srbije

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije i potpredsednik SNS Nebojša Stefanović komentarišući spekulacije da će čelnu poziciju u parlamentu zameniti za ministarsku funkciju u rekonstruisanoj vladi, i to najverovatnije u resoru odbrane, kaže da će SNS i njen lider Aleksandar Vučić do poslednjeg trenutka vagati koja su kadrovska rešenja najbolja za državu, a ne stranku. "Ima još dosta posla u parlamentu. Trudim se da tamo gde sam izabran pružim maksimum, jer šta god radio, bilo u parlamentu ili u vladi, ljudi će moći da cene rezultat koji sam postigao. U skupštini smo već u prvoj godini postigli uspeh, tako da je to sada uglednija institucija nego što je bila. I parlament je sada ozbiljniji kontrolor vlade nego što je to bilo ranije", rekao je Stefanović.

On je nagalsio da su ovom rekonstrukcijom svi upozoreni da ničija fotelja više nije sigurna, kao i da se niko ne može osećati zaštićeno, bio to ministar, državni sekretar ili direktor javnog preduzeća.

"Nastaviće se proces provere šta je urađeno. Svi ministri će znati da će posle šest meseci ili godinu dana neko procenjivati njihov rad. Pored pritiska stručne javnosti, predsednici i stranački organi će ocenjivati šta je ko i koliko uradio", ukazao je Steafanović.Govoreći o odlasku Mlađana Dinkića iz Vlade, potpredsednik SNS je naglasio da je ta stranka imala malo drugačije viđenje nego predsednik vlade, koji je, kako je naveo, praktično doneo tu odluku.

"Iako smo imali primedbe na rad Dinkića, pre svega oko onoga što je povezano s budžetom i njegovim popunjavanjem ili PDV-om, ne možemo da kažemo da nije bilo dobrih stvari i njegovih dobrih poteza. Vučić mi je preneo da je razmišljao o nastavku saradnje s URS zato što je želeo što šire učešće stranaka u vlasti kako bi se što više uradilo. Stav SNS je da više glava misli bolje od jedne. Odlučili smo ipak, iz hiljadu razloga, da nastavimo da radimo u toj vladi i bez Dinkića i probamo da postignemo rezultate kojima će građani biti zadovoljni", objasnio je Stefanović, koji je odbacio spekulacije da je Dačić ucenio SNS izlaskom Dinkića iz Vlade.

"SNS ni danas, niti bilo kada niko neće moći da ucenjuje", naveo je potpredsednik naprednjaka.

Upitan da li je SNS očekivao da Dačić podnese ostavku na mesto ministra policije, posle Vučićevog odlaska iz resora odbrane, Stefanović je odgovorio da naprednjaci to nisu tražili od premijera.

"Nismo tražili, ali trudili smo se da pokažemo svojim primerom", dodao je prvi čovek parlamenta. On je ocenio da velike koalicije SNS i DS neće biti ni posle sledećih izbora.

Stefanović očekuje da će Vučić uspeti da dovede kvalitetnog, stručnog i sposobnog sstranca u vladu koji će napraviti rezultate.

Upitan kakav je plan SNS ukoliko izostanu rezultati rekonstruisane vlade, Stefanović je istakao da se ta stranka nije vezala za vlast i fotelje.

"Ako ne krene, idemo na izbore", poručio je predsednik parlamenta i potpredsednik SNS za Nedeljnik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja