Glavni odbor SNS o vlasti u BG na sledećem sastanku

Glavni odbor SNS o vlasti u BG na sledećem sastanku

Politika -
Mi želimo građanima da pokažemo da imamo drugačije, kvalitetnije predloge, a ne samo fotelje, i u tom smislu smo već predložili izmene statuta grada koje bi trebalo građanima da olakšaju život, naveo je potpredsednik SNS Nebojša Stefanović

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da na poslednjem sastanku Predsedništva SNS "nije detaljno razgovarano" o vlasti u Beogradu, najavljujući da će nakon sledećeg sastanka stranačkog Glavnog odbora biti poznata konkretna buduća politika SNS o prestonici.

Govoreći o vlasti u Beogradu, Stefanović je kazao da ni na tom nivou SNS ne želi da se vodi uskostranačkim interesima.

"Mi želimo građanima da pokažemo da imamo drugačije, kvalitetnije predloge, a ne samo fotelje, i u tom smislu smo već predložili izmene statuta grada koje bi trebalo građanima da olakšaju život", naveo je potpredsednik SNS Stefanović.On je dodao da će konkretna buduća politika SNS o Beogradu biti poznata nakon sledećeg sastanka Glavnog odbora stranke.

"Na odboru ćemo videti koja su to rešenja koja SNS nudi Beograđanima, šta je to bolje što mi imamo. Kada to odredimo, onda ćemo s programom izaći u javnost", najavio je Stefanović.

On je objasnio i da će parlament na predstojećoj sednici u ponedeljak raspravljati o prestanku funkcije predsednice Vrhovnog kasacionog suda Nate Mesarović, na osnovu mišljenja Ustavnog suda Srbije o tome da je njen izbor neustavan, a ne o njenom razrešenju.

"U tom smislu, smena Nate Mesarović nije politička hajka na nju, kako je ona ustvrdila juče u Kažiprstu, već pošštovanje odluka Ustavnog suda Srbije. Sudije Ustavnog suda Srbije nije birala SNS, ni jednog. Tu nema politike, tu je odluka US S", naglasio je Stefanović.

Predlog Skupštini o prestanku funkcije Mesarović predložio je Visoki savet sudstva.

To je učinjeno povodom odluke Ustavnog suda od 20. decembra prošle godine koji je proglasio neustavanim član Zakona o sudijama, na osnovu koga je Mesarović izabrana za predsednicu Vrhovnog kasacionog suda.

Nakon toga, ministar pravde Nikola Selaković je predložio Visokom savetu sudstva da uputi predlog Narodnoj skupštini da donese odluku o prestanku funkcije predsednika Visokog kasacionog suda.

Ona je na tu funkciju izabrana 30. novembra 2009. godine, kada sud još nije bio formiran.

Vrhovni kasacioni sud počeo je da radi 1. januara 2010. godine. Predsednik Vrhovnog kasacionog suda je po položaju i predsednik Visokog saveta sudstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja