Supruga identifikovala telo Ismeta Fekovića, za dečakom se traga
Foto: Dragan Kadic

Rešena misterija

Supruga identifikovala telo Ismeta Fekovića, za dečakom se traga

Crna Hronika -
Obdukcija je pokazala da se udavio, odnosno da je smrt nastupila davljenjem u vodi. Time je potvrđeno da je reč o nesreći.

BEOGRAD - Obdukcija tela, pronađenog 23. aprila na rumunskoj strani, kod Hidroelektrane „Đerdap“, pokazala je da je reč o Ismetu Fekoviću (64), kao i da se nesrećni čovek udavio.

Da je reč o njemu, potvrdila je i Fekovićeva supruga, koja ga je, takođe, identifikovala.

Feković i maloletni A. M. (16), sin savetnice predsednika Srbije Jasmine Mitrović Marić, nestali su 24. marta na Savi kod Makiša, u blizini Beograda.

" Na Fekovićevom telu nije bilo nikakavih povreda", navodi izvor blizak istrazi. Obdukcija je pokazala da se udavio, odnosno da je smrt nastupila davljenjem u vodi. Time je potvrđeno da je reč o nesreći.

Po tvrdnjama malobrojnih očevidaca, čamac u kojem su bili njih dvojica iznenada se prevrnuo. Oba muškarca su veoma brzo nestala u ledenoj Savi, pa niko od slučajnih prolaznika tada nije mogao da im pomogne, kao ni policija, koja se ubrzo pojavila na licu mesta.

Njih dvojica, kako se nagađalo, krenuli su po drva. Šta se potom desilo niko sa sigurnošću nije mogao da kaže. Neke indicije su govorile da se dečak možda okliznuo i pao, a da je Feković skočio za njim, pokušavajući da ga spase.

Ronioci MUP Srbije danima su tragali za telima, ali je nabujala i mutna reka omela svaku potragu. Porodica A. M. u prvo vreme je čak sumnjala da je dečak kidnapovan. Potraga za njim je nastavljena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja