SVE PUTINOVE ŽENE: Od gimnastičarke šampionke Aline Kabajeve do baletske prvakinje Svetlane Zaharove
Foto: Reuters

Mačo men

SVE PUTINOVE ŽENE: Od gimnastičarke šampionke Aline Kabajeve do baletske prvakinje Svetlane Zaharove

Planeta -
Pošto je Vladimir Putin zvanično razveden, mediji tipuju ko će biti sledeća prva dama Rusije u nizu lepotica za koje se pisalo da su mu ljubavnice

Vest da se predsednik Rusije Vladimir Putin razveo objavljena je na društvenim mrežama uz nezaobilazni komentar "žene su jedva dočekale", "dame, ispunila vam se želja", "on je konačno slobodan" i slično.

Istina, nigde u svetu nije praksa da se aktuelni predsednici razvode, pa je zvanična vest da u Putinovoj biografiji ne stoji više "oženjen" odjeknula svetom.

Vladimir Putin: Na meti udavača Foto AFP
Vladimir Putin: Na meti udavača Foto AFP

Znalo se odavno da brak nije idealan, pričalo se da je on u vezi sa olimpijskom i svetskom šampionkom u gimnastici Alinom Kabajevom, i svet je bio šokiran kad su prošle godine u pauzi između dva čina baleta objavili da se razvode. Ljudmila je rekla da je razlog taj što se uopšte ne viđaju i da je razvod civilizovan. Vladimir i Ljudmila su se i upoznali u pozorištu (njegov prijatelj je pozvao dve prijateljice da odu u pozorište. Jedna od njih bila je Ljudmila. Tako je ljubavna priča Putinovih počela i završila se u pozorištu.

Ljudmila i Vladimir Putin: Presudilo im što nikad nsu bili zajedno Foto AP
Ljudmila i Vladimir Putin: Presudilo im što nikad nsu bili zajedno Foto AP

Sada su časopisi širom sveta otvorili sezonu lova na buduću gospođu Putin, ili bar v. d. gospođe, pa mačo fotografije polunagog i mišićavog Putina sevaju sa svih strana.Putina su povezivali sa brojnim lepoticama, ali on nikad nije to komentarisao.

Alina Kabajeva

Mnogi je smatraju budućom prvom damom. I ranije se spekulisalo da se Putin razvodi zbog nje, da godinama žive zajedno, da mu je rodila dvoje dece - u zavisnosti od izvora, to su sin i ćerka ili dva sina. Navodno je čak sinu dala ime Dmitrij, u čast premijera Medvedeva.

U poslaničkoj klupi nije toliko zanimljivo - Alina Kabajeva Foto Reuters
U poslaničkoj klupi nije toliko zanimljivo - Alina Kabajeva Foto Reuters

Pričalo se da živi u državnoj rezidenciji Bočarov Ručej kod Sočija. Kabajeva, nekada najlepša sportistkinja Rusije, odlučno je to demantovala.

Jana Lapikova

Svojevremeno se na njegovom "spisku ljubavnica" u samom vrhu našla Jana Lapikova, koja je 2011, dok je još bio premijer, postala njegov lični fotograf. Seksepilna 27-godišnja brineta ranije je bila manekenka za donji veš i finalistkinja izbora za mis Moskve 2008. Prema saopštenju Kremlja, lepa Jana je beležila "najznačajnije intimne trenutke iz života Vladimira Vladimiroviča", a izabrana je, kako se izrazio Dmitrij Peskov, Putinov portparol, zato što je "odličan fotograf, a ne zbog ženskih atributa".

Ana Čepmen

Britanski mediji odavno su ubeđeni da je Putin u tajnoj ljubavi sa Anom Čepmen, špijunkom koja je deportovana sa još desetak kolega iz SAD. U Rusiji je ta žena postala zvezda, a ubrzo je počelo da se šuška da je ruska Mata Hari zapala za oko i Putinu, koji je i sam bivši agent KGB.

Ana Netrepko

Među Putinove miljenice ubrajala se i Ana Netrepko, operska diva. Putin je i sam davao povoda za ovakve glasine, nazivajući je "jednom od najvećih zvezda svetske operske scene", redovno išao na njene predstave i uručivao joj nagrade. Otkako je Netrepkova dobila sina sa kolegom tenorom, glasine su utihnule.

Svetlana Zaharova

Pošto Putin obožava balet, novinari su mu i tu otkrili simpatiju. To je primabalerina Boljšog teatra Svetlana Zaharova. Ona je i član Saveta za kulturu predsednika Rusije, što upućuje na njihovu bliskost. Svetlana je javno rekla da mnogo duguje Putinu, a on joj poklanja cveće posle svakog nastupa. Fotografija na kojoj joj uručuje Državnu nagradu Rusije obišla je svet. Naravno, bila je to samo još jedna u nizu glasina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track