Tužioče, izbačeni ste s Farme!

Tužioče, izbačeni ste s Farme!

Komentar dana -

Hrabri tužilac bez mrlje u karijeri pokušao je da spreči krvoproliće pred kamerama, kad je već država nemoćna i nezainteresovana.

Nije se obazirao na pretnje i opstrukcije i nije se mešao u politiku. Ali ovaj sistem ne trpi takve kadrove. Tužilac nije reizabran.

Osećao se, kako je rekao, kao da je u „Zvezdama Granda“.

Imao je utisak da članovi tužilačkog žirija gledaju kako peva i izgleda, a ne kakvi su mu rezultati i stručnost. Sve ovo dogodilo se Draganu Jovanoviću, tužiocu iz Mladenovca, koji je posle serije incidenata i nasilja tražio zabranu „Farme“ i pokrenuo istragu protiv Kristijana Golubovića.

Odvažni Jovanović drznuo se da udari na jedan od stubova srpskog društva - rijaliti. Jeftinu zabavu za osiromašeni i nezaposleni narod. Hleba i igara 21. veka.

Oprobani recept za opstanak vlasti. Očigledno je da se „napredna“ reforma samo nadovezala na reformu prethodnog režima kad je nekoliko stotina nepodobnih tužilaca i sudija ostalo bez posla. Među njima se nalazio i tužilac Zoran Jakovljević.

Da li se sećate čoveka koji je pokušao da se obračuna s huliganima? Hrabar i neustrašiv, krenuo je goloruk na horde navijača koji su bili jači od države.

Huligani su ostali netaknuti, a Jakovljević je oteran. U prethodnoj, „demokratskoj“ reformi pravosuđa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track