12 PRIVEDENO: Predsednik opštine Doljevac i još četvorica u bekstvu!
Foto: Nebojša Mandić

Borba protiv privrednog kriminala

12 PRIVEDENO: Predsednik opštine Doljevac i još četvorica u bekstvu!

Crna Hronika -
Osim za Goranom Ljubićem zvanim Međarac policija intenzivno traga i za njegovim bratom Zoranom i direktorom JKP Doljevac koji su osumnjičeni za korupciju

NIŠ - Policija traga za Goranom Ljubićem zvanim Međarac i njegovim bratom Zoranom, zbog sumnje da su povezani sa pranjem novca i korupcijom.

Kako je rečeno u policiji, u bekstvu su i direktor JKP "Doljevac" i nadzorni organ iz tog preduzeća, kao i još jedan "građanin".

Podsetimo, niška policija je jutros saopštila da je u toku akcija privođenja 17 osoba koje se dovode u vezu sa kriminalom i korupcijom.

- 5 osoba je u bekstvu, a 12 je privedeno. U toku je njihovo saslušanje - kažu u policiji.

Goran Ljubić rođen je u Leskovcu 1966. godine. Završio srednju saobraćajnu školu u Nišu. Od 2004. godine je na mestu predsednika Opštine Doljevac. Bio je član Nove Srbije i lider udruženja građana "Pokret za razvoj juga“.

2005. na lokalnom radiju, socijalistima koji su prikupljali potpise za referendum za njegov opoziv, javno ponudio opkladu od 600.000 dinara da neće biti opozvan.

7. jula 2011. on i udruženje građana pristupili su URS-u.

Na lokalnim izborima maja 2012. osvojio skoro 2/3 glasova i tako 3. put za redom postao predsednik Opštine.On i njegov brat Zoran vlasnici su preduzeća “Vodogradnja Pukovac” koje se bavi iskopom i preradom peska.

Njegovo učešće u kapitalu firme je 50%.

Agencija za borbu protiv korupcije podnela je protiv ovog preduzeća avgusta 2008. prekršajnu prijavu zbog neprijavljivanja učešća u javnim nabavkama.

Poznat je po nadimku “Međarac”. Živi u Pukovcu. Oženjen je, otac dvoje dece.

( Južne vesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja