Umro oskarovac Filip Sejmor Hofman sa špricom u ruci!
Foto: Rojters

Preminuo slavni glumac

Umro oskarovac Filip Sejmor Hofman sa špricom u ruci!

Pop kultura -
Američki glumac je pronađen u kupatilu i pretpostavlja se da je umro jer se predozirao

NJUJORK - Američki glumac Filip Sejmor Hofman (46) pronađen je danas mrtav u svom domu u Njujorku.

Njegovo telo je pronađeno u kupatilu a u ruci je još imao špric, pa se pretpostavlja da je glumac umro jer se predozirao.

Hofman se već dugo vremena borio sa zavisnošću od heroina, a prošle godine se prijavio i u rehabilitacioni centar.On je 2006. javno priznao da je skoro umro od konzumiranja droge nakon diplomiranja na njujorškoj dramskoj akademiji, ali da se posle toga izlečio i da je 23 godine bio "čist". Glumac je dobitnik nagrade Oskar za glavnu ulogu u filmu "Kapoti" iz 2005. godine gde je tumačio kontroverznog pisca Trumana Kapotija.

Bio je još tri puta nominovan za "Oskara", za uloge u filmovima "The Master" 2013. "Sumnja" 2009. i "Rat Čarlija Vilsona" 2008. godine. Nedavno je na Sandens festivalu promovisao svoje nove filmove "A Most Wanted Man" i "God's Pocket". Jedan od skorijih filmova u kojima je glumio je i nastavak "Igre gladi" koji je prošle godine bio u bioskopima.Poznat je i po ulogama u filmovima "Sumnja", "Talentovani gospodin Ripli", "Magnolija", "Veliki Lebovski", "Skoro slavni", "Hladna planina"... Ostvario je i brojne uloge na televiziji i u pozorištu, a režirao je i nekoliko predstava.

Rođen je u blizni Njujorka 23. jula 1967, a prve uloge je ostvario početkom devedesetih godina.

http://www.youtube.com/watch?v=cjvBYqp8b6U

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track