USTAŠE PROTIV LEGENDE: Breno, četnikušo, marš napolje iz Hrvatske!

Skandal: Hoće da je proteraju po svaku cenu

USTAŠE PROTIV LEGENDE: Breno, četnikušo, marš napolje iz Hrvatske!

Stars -
Novi napad: Karlovac i okolina prošli su pakao u vreme Domovinskog rata i nisu zaslužili da ih za Dan žena zabavlja ta „pevaljka“, poručuje Mladen Pavković, predsednik Udruženja hrvatskih branitelja

Buna se nastavlja...Dok običan narod s oduševljenjem iščekuje koncert Lepe Brene u Krnjaku pored Karlovca, ima i onih koji iz sveg glasa protestuju protiv njenog dolaska! Tako se redakciji Kurira obratio Mladen Pavković, predsednik Udruženja hrvatskih branitelja Domovinskog rata ´91, koji tvrdi da folkerki nije mesto Hrvatskoj!- Mi predlažemo da se bojkotuje „zabavni spektakl godine“, kako ova Jugoslovenka naziva svoj koncert, koji će se 8. marta održati u „cirkuskom šatoru“ na stadionu Krnjak pokraj Karlovca - ističe Pavković.Uvredila stradalnikeLepa Brena je, gostujući u nedeljnoj TV emisiji HTV „Damin gambit“ Elizabete Gojan, izjavila da je Jugoslovenka, što ga je podstaklo na ovako oštru reakciju. On naglašava da je pevačica tom izjavom „uvredila i ponizila stradalnike hrvatskog Domovinskog rata i sve hrvatske branitelje, koji su ginuli rušeći Jugoslaviju“.- Karlovac i njegova okolina prošli su pakao u vreme hrvatskog Domovinskog rata i nisu zaslužili da ih baš za Dan žena zabavlja Jugoslovenka ili „četnikuša“. Setimo se samo kako je nedavno neka rediteljka Jasmila Žbanić poručila hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću kad je posetio Mostar - „Marš kući“, pa zašto i mi ne bismo rekli Jugoslovenki to isto: „Lepa Breno, marš kući!“ i pevaj i dalje onima koje si zabavljala i kojima si s haljinicom do gaćica „cupkala“ i u ratu - poručuje Pavković, koji se na sve to pita:- Ako je tada bila Jugoslovenka, u prevodu „četnikuša“, i ako je znala i videla sve strahote koje je jugoslovenskim ili, bolje rečeno, četničkim rukama učinio srpski i crnogorski narod (od kog je navodno branila i svoju familiju), kako ta „pevaljka“ može i dalje da bude Jugoslovenka kad smo se svi mi borili i protiv četnika i protiv Jugoslavije? Kakvu je uostalom ona, u emisiji na HTV, poslala poruku mladima u Hrvatskoj? Da i dalje budu Jugosloveni?!Pokloni u SpensuUprkos ovakvom govoru mržnje, Brena je svoj koncert zbog ogromnog interesovanja premestila iz dvorane Mladost na stadion Krnjak, a delegacija Grada Karlovca samo zbog nje prisustvovala je njenom nedavnom spektaklu u novosadskom Spensu i donela joj poklone.

Pavković: Breno, pevaj i dalje onima koje si zabavljala i kojima si s haljinicom do gaćica „cupkala“ i u ratu
Pavković: Breno, pevaj i dalje onima koje si zabavljala i kojima si s haljinicom do gaćica „cupkala“ i u ratu

PriželjkujeNEKA PROĐE KAO DORIS!Mladen Pavković je ogorčen i što je Doris Dragović za Dan zaljubljenih pevala u Beogradu i priželjkuje da na Breninom koncertu bude isto malo ljudi kao na njenom.- Ne tražimo da se njen koncert zabrani, ali neka prođe barem slično kako je prošao nedavni nastup Doris Dragović u Beogradu, kad je ova „diva“ za hrpu evra pevala gotovo „sama sebi“ - poručuje Pavković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja