POBEDA GAUČOSA: Mesi na Marakani srušio Bosnu i brazilski maler

Bez iznenađenja

POBEDA GAUČOSA: Mesi na Marakani srušio Bosnu i brazilski maler

Brazil 2014 -
Fudbaleri Argentine savladali su selekciju Bosne i Hercegovine rezultatom 2:1, u prvoj utakmici prvog kola Grupe F na Svetskom prvenstvu u Brazilu

RIO DE ŽANEIRO - Fudbaleri Argentine savladali su selekciju Bosne i Hercegovine rezultatom 2:1, u prvoj utakmici prvog kola Grupe F na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Gaučosi su na čuvenoj Marakani slavili autogolom Seada Kolašinca i pogotkom kapitena Lea Mesija, dok je čast selekcije BiH sačuvao Vedad Ibišević u završnici meča. Argentina je povela već u trećem minutu, posle nespretne reakcije Kolašinca koji pogađa sopstvenu mrežu. Mesi je duplirao tu prednost u 65. minutu, posle sjajnog solo prodora. To je ujedno bio njegov prvi gol na tlu Brazila, čime je konačno razbio i taj maler.Mesi je tako stigao do drugog gola na Mundijalima. Prvi je postiga protiv reprezentacije Srbije i Crne Gore (6:0) na Svetskom prvenstvu 2006. godine. On je u međuvremenu odigrao 623 minuta bez postignutog gola na Svetskim prvenstvima.Poraz Bosne i Hercegovine ublažio je Ibišević u 84. minutu. To je bio treći međusobni duel reprezentacija Argentine i BiH i treća pobeda Gaučosa. Takođe ovo je bio debi selekcije BiH na Mundijalima.Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije propustio duel fudbalskih reprezentacija Argentine i Bosne i Hercegovine na Svetskom prvenstvu u Brazilu.Druga utakmica u Grupi F igra se u ponedeljak, kada se u Kuritibi od 21.00 časova sastaju reprezentacije Irana i Nigerije.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

TOK MEČA01.53 - Kraj utakmice!Fudbaleri Bosne i Hercegovine nisu uspeli da u završnici naprave iznenađenje. Argentina je na Marakani slavila rezultatom 2:1.01.41 (84. minut) - Gooooool, Bosna smanjuje na 2:1!Lulić je proigrao Vedada Ibiševića koji se odlično snalazi i šalje loptu kroz noge nemoćnom golmanu Romeru.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

01.38 (81. minut) - Nova prilika za Argentinu Sevula je nova kontra Argentine, Mesi je ponovo pronašao Aguera i još jednom je usledio povratni pas, ali u poslednjem trenutku požrtvovano interveniše Spahić.01.22 (65. minut) - Gooooool, Argentina vodi 2:0!Mesi postiže prvi gol u karijeri na tlu Brazila i duplira prednost Argentine. Mesi je sve uradio sam, povukao je loptu i preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora, o stativu, matira golmana Begovića. to je njegov prvi gol u karijeri na tlu Brazila.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

01.18 (61. minut) - Mesi se razigraoMesi ima mnogo više loptu u svojim nogama u drugom poluvremenu. On još jednom šalje loptu desno Agueru, koji je vraća u peterac, ali nema promene rezultata. 01.12 (55. minut) - Neprecizan udarac AgueraMesi je proigrao Aguera koji iz dobre pozicije loše šutira. Lopta odlazi visoko preko gola.01.11 (54. minut) - Novi pokušaj HajrovićaPonovo je šutirao reprezentativac Bosne i Hercegovine, ali je ishod bio isti - Romero bez problema hvata loptu.01.07 (50. minut) - Romero brani udarac HajrovićaPosle prekršaja nad Džekom Hajrović solidno šutira sa 22 metra udaljenosti, ali je Romero još jednom bio na pravom mestu i sigurno hvata loptu.01.03 (46. minut) - Počelo je drugo poluvremeNastavljena je utakmica na Marakani između selekcija Argentine i Bosne i Hercegovine.II poluvreme

Foto: Twitter
Foto: Twitter

00.46 - Kraj prvog poluvremena!Argentina posle prvih 45. minuta igre vodi protiv Bosne i Hercegovine rezultatom 1:0. Autogol u 3. minutu postigao je Sead Kolašinac. To je bio najbrži autogol u istoriji Mundijala. 00.40 (41. minut) - Najbolja prilika za BiHPjanić je odlično izveo korner, a Lulić beži Maskeranu i glavom gađa bliži ugao gola. Međutim, golman Romero sjajno interveniše i izbija loptu za novi korner.00.35 (36. minut) - Aguero na traviFudbaler Mančester sitija izvukao je deblji kraj u vazdušnom duelu sa Bičakčićem. Njih dvojica su se sudarili glavama, ali se na kraju sve dobro završilo. 00.30 (31. minut) - Nova prilika za GaučoseMesi je iskoristio loše ispucavanje Begovića i odmah pronalazi Rodrigeza, koji šutira preko gola.00.29 (30. minut) - Novak Đoković gleda utakmicuNajbolji srpski teniser glada duel fudbalera Argentine i Bosne i Hercegovine.

00.24 (25. minut) - Prvi žuti kartonRoho posle neopreznog starta dobija prvi žuti karton na utakmici. 00.13 (14. minut) - Udarac Pjanića zaustavlja živi zidMaskerano je napravio faul u zoni šuta, ali Pjanić pogađa samo živi zid Argentine. oslobodila se Bosna pritiska Gaučosa.00.12 (13. minut) - Velika prilika za BosnuHajrović je sjajno izbegao ofsajd zamku i izlazi sam ispred golmana, ali ne uspeva da smiri loptu. Golman Romero u poslednjem trenutku izbija loptu ispred napadača BiH.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

00.02 (3. minut) - Gooooool, Argentina vodi 1:0!Argentina autogolom Seada Kolašinca ekspresno stiže do prednosti. To je najbrži gol na Mundijalu u Brazilu. Mesi je izveo slobodan udarac, loptu je samo zakačio Roho, a Kolašinac nespretno reaguje i trese sopstvenu mrežu. To je već treći autogol na Svetskom prvenstvu i najbrži u istoriji Mundijala.00.00 (1. minut) - Počela je utakmica na MarakaniPočeo je duel reprezentacija Argentine i Bosne i Hercegovine. To je u prva utakmica u Grupi F, u kojoj se u ponedeljak sastaju i selekcije Irana i Nigerije.

23.55 - Reprezentacije su na terenuSve je spremno za duel reprezentacija Argentine i Bosne i Hercegovine na čuvenoj Marakani. Trenutno se intoniraju nacionalne himne.

23.50 - Policija čuva MarakanuBrazilska policija prisutna je svuda oko Marakane. Specijalne jedinice i konjička policija čuvaju red i mir oko čuvenog stadiona koji ima kapacitet od 74.738.

Foto: AP
Foto: AP

Foto: AP
Foto: AP

23.40 - Ludilo u BrčkomS nestrpljenjem se očekuje duel na čuvenoj Marakani. To najbolje potvrđuje fotografija iz Brčkog.

23.35 - Mesi, Di Marija i Aguero napadaju BiHArgentina: Romero, Garaj, Kampanjaro, Zabaleta, Di Marija, Mesi, Rodrigez, Maskerano, Roho, Fernendez, Aguero. Bosna i Hercegovina: Begović, Bičakčić, Spahić, Kolašinac, Bešić, Pjanić, Misimović, Džeko, Mujdža, Lulić, Hajrović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track