SRBIJA GLUMILA HRVATSKU: Bledi Brazil slavio minimalcem protiv solidnih Orlova
Foto: Reuters

Sambu teška za Orlove

SRBIJA GLUMILA HRVATSKU: Bledi Brazil slavio minimalcem protiv solidnih Orlova

Brazil 2014 -
Domaćin golom Freda u 58. minutu slavio protiv izabranika Ljubinka Drulovića
1 / 8 Foto: Reuters

Fudbaleri Srbije poraženi su na stadionu "Morumbi" u Sao Paolu od Brazila rezultatom 1:0 (0:0) u prijateljskom meču odigranom pred 67.000 gledalaca. Jedini gol na meču postigao je Fred u 48. minutu posle nespretne reakcije odbrane "Orlova", čim je prekinut niz od osam utakmica bez poraza.

Srbija je u prvom poluvremenu imala izglednije prilike, pa je utisak da su "Orlovi" na ovom meču mogli rezultatski bolje da prođu.

Brazilu je ovo bila glavna uvertira pred start Mundijala, a utisak je da četa Luisa Skolarija još uvek nije dostigla željenu formu. Brazil narednog petka od 22 časa igra protiv Hrvatske na otvaranju Svetskog prvenstva, a selektor Brazila moraće još da poradi na taktici.

Bila je ovo poslednja utakmica fudbalera Srbije na turneji po Americi, nakon što su prethodno u Njujorku pobedili Jamajku sa 2:1 i protiv Paname u Čikagu odigrali nerešeno 1:1.

Srpski fudbaleri izašli su na teren stadiona Morumbi u majicama s natpisom "Srbiji je potrebna pomoć" nastavljajući akciju podrške stanovništvu ugroženom katastrofalnim poplavama u našoj zemlji.

Izabranici Ljubinka Drulovića imali su čast da provere formu petostrukih šampiona sveta šest dana pred start Mundijala, ali su zabrinuli domaćine.

Igrali su, naime, sasvim dobro i u većem delu utakmice ostavili povoljniji utisak. To se posebno odnosi na prvo poluvreme, kada su bili konkretniji i agilniji, stvorivši više povoljnih šansi pred protivničkim golom.

Kolarov u dva navrata, a naročito Aleksandar Mitrović u 32. minutu, mogli su da matiraju Žulija Cezara, međutim, bili su neprecizni.

Posle zvižduka na poluvremenu, domaćin je u nastavku susreta zaigrao bolje i agresivnije, ali je reprezentacija Srbije i dalje povremeno pretila, pa je Jojić u 71. minutu pogodio stativu, a Marković dva minuta kasnije iz povoljne pozicije slabo šutirao u golmana.

Odlučio je pogodak Freda desetak minuta nakon odmora, kada se bolje snašao u "sendviču" između Ivanovića i Baste i preciznim šutem pogodio donji levi igao Stojkovićeve mreže.

U celini, reprezentativci Srbije ostavili su sasvim solidan utisak. Imali su konačno i priliku da osete makar delić atmosfere uoči planetarne smotre fudbala, na kojoj, nažalost, neće učestvovati, dok će izabranicima Luisa Felipea Skolarija večerašnje iskustvo sigurno koristiti uoči premijernog duela sa Hrvatskom.

BRAZIL - SRBIJA 1:0 (0:0)Stadion: MorumbiGledalaca: 60.000Sudija: Enrike Kaseras (Paragvaj)

Strelac: Fred u 58. minutu.

Žuti kartoni: Petrović, Matić (Srbija).

Brazil: Žulio Cezar, Alveš (od 72. Majkon), David Luiz, Silva, Marselo (od 74. Maksvel), Luiz Gustavo, Paulinjo (od 65. Fernandinjo), Oskar (od 46. Vilijan), Hulk, Fred, Nejmar (od 81. Bernard).

Srbija: Stojković (od 89. Lukač), Basta (od 87. Vulićević), D. Tošić, Ivanović, Kolarov, Petrović (od 86. Mrđa), Matić, Jojić, Tadić (od 70. Z.Tošić), Marković (od 81. Gudelj), Mitrović (od 80. Đorđević).

TOK MEČA

2. POLUVREME

KRAJ UTAKMICE

22:56 (88. minut) - Đorđević šutira preko golaPrilika za Srbiju posle kornera, Jojić je centrirao a Filip Đorđević glavom šutirao preko gola.

22:56 (88. minut) - Lukač umesto StojkovićaIzmena na golu Srbije, Milan Lukač menja Vladimira Stojkovića.

22:50 (82. minut) - Nejmar ispraćen zvižducimaGotovo neverovatna situacija prilikom izmene igrača. Nejmar je napustio teren uz zvižduke domaće publike. Umesto njega u igri je Bernard.

22:49 (81. minut) - Gudelj umesto Lazara MarkovićaNemanja Gudelj ulazi u igru umesto Lazara Markovića.

22:48 (80. minut) - Mitrović izlazi, Filip Đorđević ulaziDruga izmena u Srbiji, Filip Đorđević menja ALeksandra Mitrovića u špicu napada.

22:41 (73. minut) - Brazilu poništen golHulku je poništen gol zbog ofsajda, ali kamere ukazuju na to da je linijski sudija pogrešio.

22:40 (72. minut) - Marković propustio prilikuLazar Marković se ušetao u šesnaesterac Brazila, prešao Tijaga Silvu, šutirao ali je Cezar odbranio.

22:39 (71. minut) - Jojić pogodio stativuVelika prilika za Srbiju, Jojić je iskoristio centaršut Tošića i glavom pogodio stativu. Nemaju sreće "Orlovi".

22;38 (70. minut) - Prva izmena u ekipi SrbijeU igri je Zoran Tošić, izašao je Dušan Tadić.

22:37 (69. minut) - Nejmar šutira preko golaNova akcija Brazila, Nejmar je sa oko 18 metara šutira preko gola.

22:32 (64. minut) - Druga izmena u BraziluSkolari je izvršio drugu izmenu. Umesto Paulinja u igri je Fernandinjo.

22:26 - (58. minut) - GOOOL! Brazil vodi pogotkom Freda

http://www.youtube.com/watch?v=TCyhULuTKog

21:14 (46. minut) - Prva izmena u Brazilu

Prva izmena na meču izvršena je u poluvremenu. Skolari je na teren poslao Viliijana, a u svlačionici je ostao Oskar. To znači nešto ofanzivniju postavu domaćina.

1. POLUVREME

21:55 - (45. minut) - Kraj 1. poluvremena, zvižduci za BrazilKraj prvih 45 minuta. Srbija je bila dominantnija, stvorila više izglednijih prilika. Kako Brazil igra najbolje govore salve zvižduka navijača sa tribina upućenih izabranicima Luisa Skolarija.

21:50 (40. minut) - Žuti karton za Matića zbog prekršaja nad NejmaromDrugi žuti karton za srpski tim, dobio ga je Nemanja Matić i ponovo zbog prekršaja nad Nejmarom. Brazilci su imali lepu priliku za šut sa oko 25 metara, ali David Luiz šutira visoko preko gola.

21:49 (39. minut) - Jojić i Mitrović se spetljaliNova akcija Srbije, Jojić je stigao do ivice šesnaesterca, pokušao je da uposli Mitrovića, ali se nekadašnji tandem Partizana spetljao i prokockao šansu za šut.

21:39 (29. minut) - Velika prilika za SrbijuOpasan kontranapad Srbije završio je kornerom. Marković je lepo uposlio Kolarova koji je stigao gotovo do peterca iskosa sa leve strane, pokušao je da uposli Mitrovića i Markovića, ali su domaći fudbaleri uspeli da izbace loptu u korner. Posle kornera ništa se nije ozbiljnije desilo u kaznenom prostoru Brazila.

21:36 (26. minut) - Drugi korner za SrbijuJojić je pokušao, ali Brazilci otklanjaju opasnost.

Fred je pripretio u 25. minutu sa oko 30 metara, lopta odlazi pored stative gola Stojkovića.

21:31 (21. minut) - Koškanje Mitrovića i Davida Luiza

Mala koškanja na terenu, u klinču su se našli Aleksandar Mitrović i David Luiz, ali je sudija Kaseres brzo smirio strasti.

21:26 (16. minut) - Nejmar i Oskar promašili šanse

Prve ozbiljnije šanse za domaćina. Prvo je Nejmar primio centaršut Freda na grudi na ivici šesnaesterca, pokušao je da uđe u kazneni prostor, ali ga je Basta zaustavio. Lopta je stigla do Oskara koji šutira, a Ivanović skreće loptu u korner. Ništa ozbiljnije po golmana Stojkovića posle kornera.

21:24 (14. minut) - Prvi žuti karton na meču za Petrovića

Radosav Petrović je prvi opomenuti igrač na meču. Zadnji vezni srpskog tima oborio je Nejmara na sredini terena. Utisak je da je prekršaj bio nepotreban.

21:19 (9. minut) - Kolarov stvorio priliku

Aleksandar Kolarov je ušao u šesnaesterac iskosa sa leve strane, ali je morao da šutira slabijom desnom nogom, pa je lopta prošla pored stative.

21:15 (5. minut) - Prilično oštro na obe strane

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Srbija se nije zatvorila na početku, naprotiv ima više loptu u posedu, ali se na obe strane igra oštro.

21:12 (2. minut) - Prva šansa za Srbiju

Tadić je oboren na oko 25 metara od gola Brazila. Centrirao je, a David Luiz je uspeo da izbaci dobar centaršut u korner.

21:11 (1. minut) - Tadić oštro startovao na Nejmaru

Već posle nekoliko sekundi sudija Kaseras iz Paragvaja morao je da prekine meč pošto je Tadić oštro startovao na Nejmaru s leđa. Srpski fdudbaler je prošao bez opomene, a prva zvezda Brazilaca podigao se posle desetak sekundi previjanja.

21:10 - Počeo meč na Morumbi

Meč na Morumbi počeo je pred više od 60.000 gledalaca. Srbija igra u beloj opremi, Brazil u prepoznatljivoj žutoj kombinaciji. Temperatura je 19 stepeni, kiša je padala pre meča.

21:05 - Orlovi traže pomoć za SrbijuFudbalski reprezentativci Srbije na prijateljski meč sa Brazilom izašli su u majicama na kojima je pisalo: "Srbiji je potrebna pomoć".

20:58 - Jedna od ekipa prekinuće niz od osam utakmica

Brazil je u prethodnih osam utakmica pobedio, Srbija nije poražena na prethodnih osam utakmica, pa će jedan niz biti prekinut večeras.

20:55 - Samo dve pobede Srbije na 17 međusobnih mečeva

Reprezentacije za koje smo navijali u prošlosti odigrale su 17 utakmica protiv Brazila i zabeležile samo dve pobede. Obe pre Drugog svetskog rata. Prva je ona čuvena u Montevideo 1930. godine (3:1), a druga četiri godine kasnije 8:4. Od tada Brazil je uspešniji sa osam pobeda, uz sedam remija.

20:45 - Brazil treći na svetu, Srbija 30.

Na najnovijoj FIFA listi reprezentacija Brazila nalazi se na trećem mestu, iza Španije i Nemačke, dok je Srbija na 30. mestu.

Svlačionica Brazila, Foto: Tviter
Svlačionica Brazila, Foto: Tviter

20:20 - Sastavi timova, Brazil u najjačem sastavu

BRAZIL - SRBIJA 1:0 (0:0)Stadion: MorumbiGledalaca: 60.000Sudija: Enrike Kaseras (Paragvaj)BRAZIL (4-3-3): Žulio Cezar - Dani Alveš, Luiz, Tijago Silva, Marselo - Paulinjo, Puiz Gustavo, Vilijan - Hulk, Fred, Nejmar.

SRBIJA (4-2-3-1): Stojković - Basta, Ivanović, Duško Tošić, Kolarov - Matić, Petrović - Jojić, Tadić, Lazar Marković - Mitrović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track