IGRALA I ZA PARTIZAN: Zvezda dobila Budućnost i učvrstila se na čelu tabele

ABA liga

IGRALA I ZA PARTIZAN: Zvezda dobila Budućnost i učvrstila se na čelu tabele

Košarka -
Do šesnaeste pobede crveno-beli stigli rezultatom 74:64

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Budućnost (74:64) u utakmici 19. kola ABA lige, čime su upisali 16. trijumf i učvrstili se na prvom mestu tabele.

Izabranici trenera Dejana Radonjića su ovom pobedom pomogli i Partizanu, koji sa pet poraza u utorak gostuje Ciboni pošto je Budućnost, koja sada ima sedam poraza, jedna od ekipa, koja se bori za jedno od mesta koje vodi na F4 ABA lige.

Zvezda je osim u prvom četvrtini koju je tek u poslednja dva minuta rešila u svoju korist (23:18), sve vreme kontrolisala meč imala i više od 20 poena prednosti, što je treneru Radonjiću ostabvilo prostora da pred završni turnir Kupa Radivoja Koraća, koji se od četvrtka do nedelje igra u Beogradu, razigra sve košarkaše koje ima na raspolaganju.

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da su njegovi igrači igrali veoma angažovano protiv Budućnosti i da su zabeležili važnu pobedu. "U žestokom smo ritmu i morali smo maksimalno da se posvetimo ovoj utakmici. Gradili smo utakmicu većim delom, prelomili u trećoj četvrtini, zabležili važnu pobedu i sada se okrećemo novim obavezama", rekao je Radonjić. "Držali smo utakmicu u našim rukama, napravili veliku prednost i zadržali je, a i zadovoljan sam kako smo igrali u odbrani", naveo je trener crveno-belih. Beogradski klub je u jednom trenutku vodio sa 25 poena razlike, a Budućnost je u poslednjoj deonici uspela da se približi, ali ne i da ozbiljnije ugrozi Zvezdinu prednost. "Za poslednju četvrtinu ne treba posebna analiza. Ne treba da se diskutuje da li smo mi slabije odigrali tih nekoliko minuta, znajući da je protivnik veoma kvalitetan", rekao je Radonjić. Radonjić je kazao da je pred njegovom ekipom mnogo izazova. "Odigrali smo na zadovoljavajućem nivou, ali veliki broj utakmica je uvek opterećenje. Pred nama je mnogo izazova. Trudićemo se da izgledamo dobro, bolje, i pravimo zadovoljavajuće rezultate", rekao je Radonjić. Kapiten Zvezde Marko Simonović bio je veoma zadovoljan posle utakmice sa ekipom Budućnosti. "Utakmica je bila teška, igrali smo protiv kvalitetnog protivnika. Super smo se spremili, kvalitetno odigrali prvo poluvreme i treću četvrtinu i posle toga malo trenirali, vežbali", rekao je Simonović. Trener Budućnosti Igor Jovović rekao je da je Zvezda u popunosti opravdala ulogu favorita. "Zvezda je kontrolisala sva dešavanja na terenu od početka utakmice. Mi smo u prvom poluvremenu promašivali slobodna bacanja, nismo realizovali neke polukontre i protivnik se tada dovoljno odlepio. Protivnički košarkaši su fizički dominantni i nismo uspeli nsista da izvedemo što smo planirali", rekao je Jovović. Prema njegovim rečima, Budućnost će imati težak posao da izbori plasman na završni turnir. "Ima još dosta da se igra, ali biće jako teško izboriti "fajnal-for". Konkurencija je velika", dodao je Jovović.

http://www.youtube.com/watch?v=Q0qVxN2OHCA

Tekstualni prenost

Na kraju 74:64

Budućnost je smanjila zaostatak, ali pobeda Zvezde nije dovedena u pitanje

Zvezda rutinski čuva prednost i na pet minuta pre kraja ima plus 15

Četvrta četvrtina

Posle 30. minuta 67:42

Domaći tim je u trećoj četvrtini primio samo devet poena

Tri minuta pre isteka trećeg kvatrtala Zvezda ima plus 20 (61:41)

Treća četvrtina

Tim trenera Dejana Radonjića na poluvremenu vodi 42:33

Zvezda povećava prednost, a do sada je najveća bila 14 poena (36:22)

Druga četvrtina

Posle deset minuta Crvena zvezda vodi 23:18

Rezultat je uglavnom izjednačen

Prva četvrtina

U prvom delu sezone Podgoričani su u tvrdoj i ne baš kvalitetnoj utakmici slavili sa 62:60 i naneli su Zvezdi jedan od tri ovosezonska poraza.

Situacija je sada drugačija, crveno-beli igraju na svom terenu i favoriti su, mada se u tim Budućnosti posle povrede vraća Aleksandar Ćapin. Ćapin se jeste oporavio, ali nije sigurno koliko će moći da pomogne saigačima. Loša vest za goste jeste povreda kapitena Marka Popovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track