INDIJAN VELS: Đoković dobio Čilića sa 2:1
Foto: Fonet

Prvi Masters sezone

INDIJAN VELS: Đoković dobio Čilića sa 2:1

Tenis -
Protivnik najboljem srpskom teniseru u meču za ulazak u polufinale biće Francuz Žilijen Beneto koji je pobedio Felisijana Lopesa iz Španije sa 6:3, 7:6

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira iz Masters serije 1000 u Indijan Velsu pošto je jutros savladao Marina Čilića iz Hrvatske sa 1:6, 6:2, 6:3 posle sat i 45 minuta igre.

Protivnik najboljem srpskom teniseru u meču za ulazak u polufinale biće Francuz Žilijen Beneto koji je pobedio Felisijana Lopesa iz Španije sa 6:3, 7:6 (7-4).

Čilić je pokazao da se polako vraća u vrhunsku formu posle suspenzije zbog dopinga. Tada se za njega, kao i za Troickog, javno založio upravo Đoković.

Čilićevog trenera Gorana Ivaniševića su u uoči ovog meča provocirali pitanjem o Josipu Šimuniću i njegovom ustaškom pozdravu "Za dom spremni".

Zanimljivo je da u loži srpskog tenisera posle dužeg vremena sedeo slovački trener Marijan Vajda.

3. SET - Đoković sa velikom energijom zbrisao Čilića u setu odluke

Đoković je posle prva dva izgubljena poena u setu uspostavio kontrolu i sa četiri naredna poena osvojio prvi gem. Odmah potom srpski igrač je uzeo brejk Čiliću i to u trećem pokušaju. Brejk je potvrđen u trećem gemu za vođstvo 3:0, čime je drugi teniser sveta jasno stavio do znanja kakav će biti ishod ovog seta.

Čilić je samo na kratko prekinuo niz Đokovića, koji ubrzo stiže do 5:2, a odmah sa velikom energijom stigao i do seta koji znači i meč.

2. SET - Đoković popravio igru, Čilić bez šansi

Đoković je ušao u drugi set daleko agresivnije. Bolje se kreće, udarci su mu sigurniji.

Prva tri gema protekla su bez brejka, da bi u četvrtom Đoković napravio pritisak na servis Hrvata koji je promašivao prvi servis. Uspeo je u tome i poveo sa 3:1, ubrzo i sa 4:1.

Čilić je uspeo samo za kratko da zaustavi nalet Đokovića osvojivši gem za 4:2 iako je srpski teniser imao dve brejk lopte, ali nije uspeo u nastavku da parira, pa ubrzo Đoković stiže do osvajanja drugog seta rezultatom 6:2.

http://www.youtube.com/watch?v=LlXSnPcgVL8

1. SET - Čilić ubedljiv, Đoković puno grešio na servisuKatastrofalan početak Đokovića, puno grešaka pogotovo na servisu, omogućili su Čiliću da povede sa 5:0. Srpski teniser je do ovog trenutka imao 11 grešaka i samo jedan viner. Sa druge strane, nije uspeo da osvoji nijedan poen na servis Čilića kada bi ovaj pogodio prvi servis.Đoković je osvojio tek svoj treći servis za 1:5, ali je hrvatski teniser već u narednom gemu osvojio prvi set. Ovaj period igre trajao je svega 27 minuta.

Osvajanjem ovog turnira Novak bi smanjio zaostatak za Nadalom, koji je ispao prethodnoj rundi takmičenja, a bio je branilac trofeja na ovom turniru. Motiv više za našeg asa da odigra u svom najboljem izdanju.

Naš teniser je trenutno drugi na ATP listi, dok je njegov protivnik 26. Njih dvojica do sada su se sastajali sedam puta. Sve mečeve je dobio naš teniser. Poslednji put Novak je trijumfovao na mastersu u Sinsinatiju 2012. godine rezultatom 6:3, 6:2.Bolji iz ovog duela u borbi za polufinale igraće protiv pobednika meča u kome se sastaju Francuz Žilijen Beneto i Španac Felicijano Lopez.

http://www.youtube.com/watch?v=Xgi5TsYqVTk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track