Uživo Monte Karlo: Đoković -  Nadal

Finale

Uživo Monte Karlo: Đoković - Nadal

Tenis -
Veliki rivali i još veći prrijatelji igraju svoj 31. po redu međusobni duel, trenutno je 16-14 za Nadala, koji je poslednjih sedam godina neprikosnoven u Monte Karlu.

MONTE KARLO - Novak će po drugi put u karijeri igrati u finalu maastersa u Monte Karlu u nedelju od 14 časova, i njegov rival biće drugi igrač sveta Rafael Nadal (2), koji je sa 6:3, 6:4 pobedio Žila Simona (9). Upravo je Rafa bio bolji od Noleta u finalu u prestonici Monaka 2009. godine. Veliki rivali i još veći prijatelji danas će odigrati svoj 31. po redu međusobni duel, trenutno je 16-14 za Nadala, koji je poslednjih sedam godina neprikosnoven u Monte Karlu.

"Imam osećaj da mogu mnogo manje da izgubim od Đokovića. Najvažnija i jedina pozitivna stvar posle sedam uzastopnih poraza je da u sledećem meču možeš samo da pobediš. Izađete na teren znajući da je normalna stvar da izgubite, ali date sve od sebe da to promenite. Baš to ću i da uradim", rekao je Nadal.

Drugi teniser sveta će danas će pokušati da osmi put uzastopno osvoji turnir u Monte Karlu.

"Ja bih najozbiljnije voleo da ovaj meč odigram nekoliko nedelja kasnije. Kada jedan igrač pobedi drugog sedam puta zaredom, bilo to na šljaci, travi ili tvrdoj podlozi, onda je lako odlučiti ko je favorit u narednom meču", rekao je Nadal. "Ne treba zaboraviti da pre nekoliko nedelja, nisam znao ni da li ću igrati ovde ili ne. Meč sa Novakom će biti fantastičan test za mene, moraću da igram agresivno", dodao je on.

Nadal je poslednji put pobedio Đokovića na završnom turniru u Londonu na kraju 2010. godine.

S druge strane Novak Đoković je svestan da na megdan izlazi "vladaru šljake", koji je u velikoj seriji pobeda.

- Svestan sam da je Nadal u prednosti što se tiče terena. Takođe on ima seriju od 40 pobeda. On jeste najbolji igrač na šljaci, ali ja znam kako ću da igram protiv njega. Nadal je poslednja prepreka na putu do trofeja Monte Karla i ja verujem u pobedu - izjavio je Novak Đoković pred finale sa Nadalom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track