TRAŽE REFERENDUM: Održan protest zbog sporazuma sa NATO
Foto: Tanjug

Nezadovoljni usvajanjem zakona

TRAŽE REFERENDUM: Održan protest zbog sporazuma sa NATO

Vesti -
Na skupu ispred Vlade Srbije rečeno je da je zakon o saradnji sa NATO donet mimo volje naroda i protivno Ustavu Srbije

BEOGRAD - Predstavnici Srpskog sabora Zavetnici i pokreta Obraz protestovali su danas ispred zgrade Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu nezadovoljni usvajanjem Zakona o potvrđivanju sporazuma Srbije i NATO-a o saradnji u oblasti logističke podrške.

Oni su zatražili raspisivanje referenduma o tom Zakonu, kao i o približavanju Srbije NATO-u do 27. marta. Učesnici protesta nosili su zastave Srbije, fotografije Vladimira Putina, kao i transparente protiv NATO-a, uzvikivali su "Kosovo je Srbija" i pevali patriotske pesme.

Skup, koji je prošao bez incidenata, obezbeđivala je policija, a saobraćaj je zbog protestne šetnje koja je usledila od Predsedništva i Vlade Srbije do ambasade Rusije bio usporen. Na skupu ispred Vlade Srbije rečeno je da je zakon o saradnji sa NATO donet mimo volje naroda i protivno Ustavu Srbije, jer se, kako tvrde, predaje infrastruktura i dopušta NATO trupama da "krstare našom teritorijom".

Zavetnici su najavili da će u ponedeljak predati zahtev Ustavnom sudu Srbije da taj Zakon proglasi neustavnim. Šetnja je završen ispred ambasade Rusije gde je predato pismo u kome se navodi da Zakon kojim se potvrđuje sporazum sa NATO-om "nije donet u ime naroda"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track