Počelo štampanje glasačkih listića
Foto: Beta

Drugi krug

Počelo štampanje glasačkih listića

Vesti -
Prvi na listiću, koji će biti svetlo drap boje, biće predsednički kandidat Koalicije "Izbor za bolji život - Boris Tadić", a drugi kandidat Koalicije "Pokrenimo Srbiju - Tomislav Nikolić"

BEOGRAD - U štampariji "Službenog glasnika" jutros je počelo štampanje 6.803.863 glasačka listića za drugi krug predsednickih izbora u Srbiji koji će biti održan 20. maja.

Prvi na listiću, koji će biti svetlo drap boje, biće predsednički kandidat Koalicije "Izbor za bolji život - Boris Tadić", a drugi kandidat Koalicije "Pokrenimo Srbiju - Tomislav Nikolić".

Glasački listić će se štampati u pet različitih jezičkih varijanti u zavisnosti koji su jezici i pisma u službenoj upotrebi u pojedinim jedinicama lokalne samouprave.

Listić u prve tri jezičke varijante biće štampan na hartiji formata A5, a jezičke varijante četiri i pet na formatu A4.

Za drugi krug predsedničkih izbora biće odštampano za 0,5 odsto više glasačkih listića od ukupnog broja birača u Srbiji, odnosno 33.850 rezervih listića.

Kontrolni listić biće boje starog zlata.

Zamenik predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Slavoljub Milenković rekao je da je RIK, saglasnio zakonu, nastavio postupak izbora za predsednika Republike Srbije preduzmanjem svih izbornih radnji i da je, na sednici od 10 maja, utvrđena lista kandidata za predsednika Republike, kao i boja i oblik izbornog listića.

Milenković je, pred početak štampanja listića, izjavio da je ubeđen da će štampanje proteći u najboljem redu.

Prema konačnim rezultatima, u prvom krugu predsedničkih izbora u Srbiji Tadić je osvojio 25,31 odsto, odnosno 989.454 glasova, a Nikolić 25,05 odsto, odsnosno 979.236 glasova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track