NAJLEPŠI ULAZ U 2018. U BEOGRADU: Zojin raj u Skojevskom naselju
Foto: Kurir

Priznanje

NAJLEPŠI ULAZ U 2018. U BEOGRADU: Zojin raj u Skojevskom naselju

Vesti -


Divan primer Beogradska penzionerka Zorica Zoja Alimpić je od ulaza u zgradu u kojoj živi napravila pravu cvetnu oazu

Titulu najlepšeg ulaza na gradskom konkursu dobila je zgrada u u Ulici Luke Vojvodića 25 u Skojevskom naselju u Beogradu, čiji ulaz liči na pravi mali raj.

Najveće zasluge za to pripadaju vrednoj i kreativnoj penzionerki Zorici Zoji Alimpić (68), koja godinama sadi cveće ispred zgrade, okopava bašticu, pravi dekorativne aranžmane i ukrašava zgradu. Najlepše je pred Novu godinu i Uskrs. Penzionerka Zoja, skromna i vesela, odbija da sama preuzme sve zasluge, pa ne propušta priliku da istakne ko joj sve pomaže.

foto: Kurir

- Molim vas da pomenete da se upravnik zgrade Mile Rogač mnogo trudi. On je majstor, sve zna da popravi, doradi, zameni, ofarba. U šali kažemo da sam ja umetnički direktor zgrade. Od srca volim ovo da radim. Zadovoljna sam kada je nešto lepo, a posvećeno sam počela da se bavim uređivanjem od 2007, kad sam otišla u penziju. Tada se ima više vremena, zaposlena žena ne može ovo da postigne - priča Zoja.

foto: Kurir

Kada je Nova godina, stanari prikupe novac, a ona kupi ukrase.

foto: Kurir

- Uvek idem u radnje gde izdaju račun. Imamo već dosta ukrasa, ali kada mi zafali poneka sijaličica ili lampion, odem i dokupim. Svi se uključe i niko se nikada nije bunio. Ljudi su počeli sami da nam ostavljaju saksije i vaze u baštici. Da znate kako sam divnu keramičku vazu našla, neko mi je ostavio za dekoraciju, a nije se ni javio. Pa razne korpice, čak i onu saksiju u obliku cipele... Od svega što prikupimo, ja napravim aranžman i rasporedim. Volim lepe stvari, ukusne detalje i drago mi je kad se to drugima svidi. Imam volje da radim kao da sam mnogo mlađa, ponekad pomislim: "Bože, koliko imam godina", ali bitno je da još imam volje - veselo priča naša penzionerka.

Kurir.rs/Silvija Slamnig

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track