Najnovije vesti

VREDNOST 70 MILIONA DINARA: Pokrajinska vlada obezbedila novu angio-salu za Urgentni centar KCV
Foto: Promo

VREDNOST 70 MILIONA DINARA: Pokrajinska vlada obezbedila novu angio-salu za Urgentni centar KCV

Vesti

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas novu angio-salu za neurološke, abdominalne i periferne interventne procedure u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine, za koju je iz pokrajinskog budzeta izdvojeno 70 miliona dinara, istakavši, da je ovo jedan od najznačajnijih pomaka u obezbeđivanju uslova za kvalitetniju zdravstvenu zaštitu u AP Vojvodini.

 

  • Moždani udar je često oboljenje u sa izraženim stepenom smrtnosti i nabavka ovog angiografskog aparata pružiće šansu pacijentima da sa minimalnim posledicama po zdravlje, kompletna procedura od prve dijagnostike do dolaska u KCV bude urađena u kratkom vremenskom roku - rekao je predsednik Mirović.
  •  
foto: Promo

Za kratko vreme, dodao je on, Pokrajinska vlada napravila je velike pomake u oblasti unapređenja zdravstvene zaštite, pre svega, zahvaljujući zajedničkom radu na obnovi celokupne dijagnostike u Kliničkom centru Vojvodine i svim regionalnim bolnicama u pokrajini.

 

  • Obezbedili smo nove CT aparate, magnetne rezonance, obnavljamo medicinsku opremu i do kraja mandata ove vlade u potpunosti ćemo obnoviti dijagnostiku u svih 35 klinika i instituta u pokrajini, a kruna našeg rada biće izgradnja B i C bloka Kliničkog centra Vojvodine - isatko je predsednik Mirović.

 

Pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković rekao je da je ova angio-sala jedina koja je umrežena sa svim regionalnim opštim bolnicima u Vojvodini i da će lekari putem video linka međusobno moći da leče pacijente.

 

  • Ovakva praksa do sada nije postojala u pokrajini. Ova angio sala je srž i osnov vojvođanskog zdravstva, ali nije jedina velika investicija, jer u narednih mesec do dva Pokrajinska vlada će obezbediti i dva nova CT aparata i novu magnetnu rezonancu - rekao je sekretar Gojković.

 

D.G.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...