Najnovije vesti

KOSOVSKI MINISTAR ZA POVRATAK I ZAJEDNICE: Priština ide na izazivanje sukoba i kad dođe do dogovora kažu: Eto, Srba nema!
Foto: Nemanja Pančić

HAOS NA KOSOVU

KOSOVSKI MINISTAR ZA POVRATAK I ZAJEDNICE: Priština ide na izazivanje sukoba i kad dođe do dogovora kažu: Eto, Srba nema!

Vesti

BEOGRAD - Ide se ka tome da se izazove sukob, kaže ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić tumačeći upad ROSU na sever Kosova i dupliranja taksi na proizvode iz centralne Srbije.

"Jutrošnji upad jedinica ROSU u severni deo Kosovske Mitrovice pokazuje da je naše ćutanje shvaćeno kao slabost, a simptomatično je i da se to dogodilo baš danas, kada su najavljeni mirni protesti. Simptomatično je da smo mi za danas najavili mirne proteste. Očigledno da je izabran momenat kad smo želeli da poručimo da nećemo da ćutimo i da je naše ćutanje do sada neko razumeo kao slabost", rekao je Jevtić gostujući na TV Pink.

On je istakao da je važno to što je predsednik Aleksandar Vučić poručio da Srbi na KiM neće ostati nezaštićeni.

Jevtić ističe da uvođenje 100-procentne carine na proizvode iz Srbije ionako težak život Srba čini još težim i komplokovanijim.

"Nikakve reakcije sa naše strane nije bilo, a ide se ka tome da se izazove sukob. Cilj je jasan - da predsednika Vučića stavi u nezavidan položaj i da Srba na kraju bude sve manje i manje i da kad dođe do dogovora kažu: Eto, vas nema", rekao je Jevtić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...