STEFANOVIĆ O UNAPREĐENJU IZBORNIH PROCESA: Opozicija nije iskrena u izbornim pregovorima
Foto: Marina Lopičić

PLAN

STEFANOVIĆ O UNAPREĐENJU IZBORNIH PROCESA: Opozicija nije iskrena u izbornim pregovorima

Vesti -

Građani mogu da primete da su izborni uslovi neuporedivo bolji danas od onih koji su važili 2004, 2008. i 2012, rekao je ministar

Potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović kaže da će, kao predsednik radne grupe za unapređenje izbornog procesa u saradnji sa OEBS, učiniti sve da birački spisak bude potpuno transparentan, a da je već sada dosta bolje nego što je bio prethodnih godina. On ocenjuje da opozicija nije imala iskrenu nameru u izbornim pregovorima, već samo političku taktiku.

- Vidi se da je uložen veliki napor da se vrlo brzo i transparentno registruju sve izmene koje se dešavaju, da nemamo opasnost da imamo birače koji su upisani sa pogrešnim podacima - rekao je Stefanović.

On je dodao da Srbija već godinama sarađuje sa OEBS i da oni iznose različita zapažanja za obezbeđivanje fer izbornih uslova. Prethodnih godina je bilo tehničkih nedostataka, ali je mnogo urađeno na tom polju.

- Građani mogu da primete da su izborni uslovi neuporedivo bolji danas od onih koji su važili 2004, 2008. i 2012. Ne postoji nijedan parametar koji je danas lošiji, naprotiv, po svim parametrima su uslovi bolji - rekao je Stefanović.

On je ocenio da opozicija najavljuje bojkot izbora zbog očekivanog lošeg rezultata.

- Da ne bi dobili sedam, osam, devet ili deset procenata, pa ne mogu da pričaju više kako su ogromna sila u Srbiji, oni su se odlučili za bojkot. Izborni uslovi su bolji od onih koje su oni nama dali kada su bili na vlasti - rekao je Stefanović.

(Kurir.rs / S. S. / Foto:Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track