OPOZICIJA PROTESTOVALA ISPRED TELEVIZIJE Udar na državnu imovinu: Farbali RTS, palili baklje
Foto: Facebook, Zorana Jevtić

VANDALIZAM

OPOZICIJA PROTESTOVALA ISPRED TELEVIZIJE Udar na državnu imovinu: Farbali RTS, palili baklje

Vesti -

Preterali Predstavnici SZS, predvođeni Đilasom, Zelenovićem i Bastaćem, ofarbali deo zgrade Javnog servisa. Ovo je pritisak na TV, ocenjuju analitičari

Učesnici protesta „Jedan od pet miliona“, na čelu s liderima Saveza za Srbiju (SZS) Draganom Đilasom, Nebojšom Zelenovićem i Markom Bastaćem, u subotu uveče su ponovo ofarbali deo zgrade Radio-televizije Srbije (RTS) u ružičastu boju!

Oni su najpre opkolili zgradu Javnog servisa, zviždali su i vikali, a potom su se dohvatili boje i ofarbali vrata i prozore i čitav prilaz zgradi RTS. Zapaljeno je i nekoliko baklji. A fotografije i snimke s lica mesta delili su na društvenim mrežama.

Pritisak

Sagovornici Kurira ocenjuju da se ovakvim postupanjem vrši politički pritisak na državnu televiziju. Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da se, pored ostalog, omalovažavaju i novinari i urednici RTS.

- Ovo je direktan i provokativan obračun lidera SZS s RTS. Akcija je planirana sa ciljem da se omalovaži profesionalizam zaposlenih u RTS - od generalnog direktora, preko urednika informativnog programa zaključno s novinarima. Reč je o otvorenom političkom pritisku i želji da se po svaku cenu opravda odluka o bojkotu izbora - kaže Stanković i dodaje da ovakve akcije nanose, pre svega, materijalnu štetu RTS, a mogu da revoltiraju i širu javnost i zaposlene na ovoj televiziji.

Osuda

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić osudio je farbanje zgrade RTS.

foto: Beta

- Kad Đilas ofarba zgradu RTS, on samo nastavlja da radi ono što je godinama činio u RTS dok je bio vlast u Srbiji. A svi znamo kako je farbao ovu medijsku kuću uzduž i popreko. Ili, da prevedem na srpski jezik, kako je zaradio milione evra prodajući baš RTS reklamne sekunde - napisao je Vesić na Fejsbuku.

Marija Obradović NE ZNAJU NIŠTA PAMETNIJE

Marija Obradović, potpredsednica SNS, ocenila je da opozicija nije mogla ništa pametnije da smisli, pa su onda izveli ovu, kako kaže, glupost:

- Verujem da će sad „brdo pristalica da privuku“ nastave li s tim prostaklucima... Ima li ko normalan kod njih da ih opomene? Znači, predizborni program čine četke i kante, da bolje „farbaju“ i te retke glasače.

Radoslav Milojičić (DS) NAROD TO NE ZANIMA

Sa akcijama kao što je farbanje RTS ne slaže se ni poslanik DS Radoslav Milojičić Kena iako je njegova stranka u SZS: - Mislim da opoziciji treba konkretan, ozbiljan i ostvariv plan koji će građanima doneti bolji život, slobodu medija, veće plate, poštovanje ustava, vraćanje subvencija u poljoprivredu, a krečenje, lastiš i prelepljivanje znakova narod ne zanima.

(Kurir.rs / Silvija Slamnig / Foto:Facebook, Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track